En euforisk helg

Jag och Jani var ut på fredag, och gick och sova rätt sent, men trots det gick det ändå ganska smärtfritt att stiga upp kl.7 på lördagen. Körde hem till Karis, och det var ljust och tyst, inte många bilar igång. När jag kom hem, fixade jag frukost och avnjöt det ute på trappan, i solen. Toast med färskost och kallrökt lax, gott.

Njöt av solen en stund, och senare åkte jag iväg för att plocka upp Ida och så började vi vår loppisrunda. Vi tog oss till 4 olika loppisar i Karis/Billnäs och hittade både det ena och det andra. Fyra timmar (!) tog det oss att gå igenom de alla, och när vi var färdiga var baksätet fullt. Vi besökte ännu Köttkontrollen, där Ida skulle inhandla något till grillfesten hon skulle på senare. Hade aldrig besökt stället förut, det är ju ganska nyöppnat, men är glad att Ida visade mig stället. Lokalproducerade produkter och härlig atmosfär!

När jag lämnat av Ida och kommit hem, satte jag och pappa genast igång med köksremonten. Vi bytte bl.a. hela diskbänken mot en ny, monterade ny spis och ugn, plockade bort lister som ska målas osv. Fick även lockat Jani ut till landet så han kom och fick agera arbetsledare, genom att läsa instruktionsboken och lösa våra problem.

När vi slutligen var klara runt 5 timmar senare, bytte jag kläder till något mera middagsvänligt. Hade lovat Jani en middag ute någonstans, och valet stod mellan KW, och Köttkontrollen. Vi beslöt oss för att kolla läget på Köttkontrollen först, och eftersom det hade ett ledigt bord för två så blev vi kvar där. Vad kan jag säga, maten var så otroligt god att jag inte har ord för det. Beställde deras hamburgare, och den var så sjukt god! Lätt den godaste hamburgaren jag någonsin ätit. Litet (stort) minus dock för att det tog 50 minuter för oss att få maten. Höll på att svälta ihjäl..

Det var ännu ljust ute när vi ätit klart, så vi tog en tur till Ekenäs och beundrade kvällsljuset där. Stallörsparken är så vacker, och det var rätt mycket folk på stranden, i parken och på terasserna. Vi tog oss varsin softis till efterrätt, och avnjöt glassen på stranden medan solen sakta gick neråt. Idyll. Väl hemma blev det film, cider och bastu. Perfekt slut på en perfekt dag. Dagar som den här gör mig full av energi, batterierna laddas och man känner sig så… lycklig.

På söndag sov vi länge, första morgonen på länge som båda får sova så länge vi vill. Vaknade slutligen kl.11 och tog oss en kopp kaffe/O’boy på trappan i solen. På eftermiddagen när Jani åkt iväg på jobb, kom pappa över och vi fortsatte köksremonten, bytte den andra av de två diskbänkarna och monterade hyllor osv. Så himla skönt när det börjar bli klart! Efter ett kort mellanmål, fortsatte jag med trädgårdsarbete och planterade diverse krukväxter och planterade om en grönväxt. Satte mig ute i gräset med krukorna, fröna, vattenkannan och mulden och njöt av värmen.

Efter två dagar av aktiviteter och avslappning, var det dags att ta sig tillbaka till stan på söndag kväll, åkte förbi syster och co och lämnade av några grejjer där, och åkte sedan och köpte lite kinesiskt take away mat och så parkerade vi oss i soffan med en berg av mat och några filmer.

Helgen var så härligt att jag fortfarende är lite i extas, hur får man ha det såhär bra?

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: