Sommarlistan 2014

Mina planer för sommaren: Koppla av, varva ner och njuta. Bli brun. Försöka ta vara på varje stund. Umgås med människor jag gillar. Bada & sola. Dansa i sena sommarnätter och komma hem i ljusa morgnar. Övernatta på stugan. Hänga på uteserveringar. Gå på festival. Resa.

Bästa sommarställetSommarstugan förstås. Vår sommarstuga ligger vid en liten vik i en fin sjö. Har egentligen inga grannar där så man får vara helt i lugn och ro. På sommarstugan samlas vid med familjen på midsommar, och det är ett ställe där alla kan koppla av. Bryggan är nummer ett, vi brukade ha dyktävlingar där som små och jag har nog hoppat i sjön ungefär en miljon gånger. Terassen är skön och bra att ha, då man kan vara ute fast det regnar. Mysigt att sitta ute där sent, då det är tyst och folk diskuterar livet över en cider.

Favoritblomman: Lupiner och prästkragar.

Här badar jag helst: På sommarstugan givetvis.

Bästa sommarplågan genom tiderna: Det är inte sommar utan Tomas Ledin.

Det här lyssnar jag på i sommar: Min kollega har fått mig att fastna för spansk/latino musik. Blir Enrique Iglesias – Bailando (obs! den spanska versionen!), och så lite Daddy Yankee – Lovumba.

Det här tittar jag på i sommar: Naturen. Så lite TV som möjligt tack.

Det här läser jag i sommar: Har en massa böcker jag vill plöja igenom i sommar, inte minst Sandra Beijer – Det handlar om dig.

Det här äter jag i sommar: Grillmat i mängder. Färska frukter. Lösglass. Hemodlade potäter, ärter och rädisor.

Favoritdoft: Doften av regn. Doften av nyklippt gräs. Doften av blommor.

Favoritglass: Mint & päron

På sommaren klär jag mig helst i: Sommarklänningar och sandaler

Den ultimata sommardagen: Sovmorgon följt av frukost ute på terassen. Terasshäng och stekning med goda vänner. Badtur ut till stugan. Grillmat hemma, sommarmusik och förfest. Utgång och uteserveringar i sommarnatten. Sena nätter och ljusa morgnar.

Sommar måsten: Hänga vid havet i Hangö eller Ekenäs. Äta ute. Bada i stugan. Fira midsommar med familjen. Åka båt. Grilla. Plocka sommarblommor. Besöka Borgbacken. Äta smultron, jordgubbar och ärter.

Sommar löften: I sommar ska jag lära mig laga hemgjorda Mojitos, och lära mig tända badtunnan på egen hand.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: