Mellandagarna

Har varit otroligt lyckligt lottad som fick 8 dagar ledig mellan jul och nyår. Har alltså fått njuta av julen, vintern och lugnet i all oändlighet känns det som. Har också för första gången på typ fem år haft maximal julfiilis. Sån där som bara folk i filmer har, som pysslar, pyntar och håller på. Det har varit jag. Julfrid. Så skönt! Har verkligen kopplat av. Bara hängt med favoritpersoner, njutit av vädret och vintern, ätit massor med godis, kollat på filmer, och ätit rester av julmaten.

Har varit en natt i Vanda också. Jani skulle jobba i stan så jag passade på att träffa mina härliga kolleger över en tjejmiddag. Tuuli som jobbade hos oss förut men sedan flyttade till Sverige var i Finland över julen så jag träffade henne och två andra kolleger. Det var meningen att vi skulle äta på Tony’s Deli, men stället var stängt då vi kom fram så vi gick tillbaka längs Bulevarden och gick in på Iguana på Mannerheimvägen istället. Har redan länge drömt om Iguanas pizza, så det passade bra. God mat, lite öl och de bästa och roligaste kollegerna. Var så glad hela kvällen, över att ha så urbra människor i mitt liv.

Har också haft tid att träffa min barndomskompis Ida. Jag och Jani åkte in till Karis för att möta Ida på Serendi. När vi kom fram var vi båda hungriga så eftersom maten på Serendi ofast är supergod, passade vi på att äta. Det blev pitafalafel för mig och den var väldigt god. Serendi är alltid lika mysigt, men kanske ännu bättre på vintern. Vi satt och talade om allt som hänt sen sist, och ljusen brann på borden.

Idag fyller min pappa år, och Jani och jag har fixat en speciell hemgjord gåva till honom. Ska strax kila över till föräldrarna längs skoggstigen för att ge gåvan personligen. Eller först ska jag ge honom kortet, och om han genom gåtan lyckas ta reda på vilken gåva det är så ska han få den. (Oroa er inte, gåtan är väldigt lätt, vill ju inte att födelsedagsbarnet ska bli utan present heller..)

Och imorgon är det nyårsafton.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: