Årsöversikt 2014

Januari

Jag och Jani blev ihop på riktigt, och det var härligt. Gick på double dejt med Jani, min kompis Ida och hennes dejt. Det ville aldrig bli vinter kändes det som, men i mitten av januari kom i alla fall den första riktiga snön och det var fint. Gick mycket runt i Helsingfors och njöt av vintern och staden. Åt brunch nästan varje söndag, bl.a. på Oiva.  Åkte över till Tallinn i några dagar och kopplade av på spa. Sa upp mitt hyreskontrakt och började förbereda flytten till Karis. Valde tapeter och drömde om ett färdigt hus. På jobbet var det stressigt men trots det njöt jag av vardagen, lagade mat och träffade kompisar.

Februari

Jag fortsatte gå genom stan i många omgångar, var så begeistrad över den vackra vintern. Gick på ishockey match med min syster. Hade lite svårt med mina humörsvängningar, och samtidigt försökte jag anpassa mig till flickvän-rollen. Firade alla hjärtansdag för första gången på väldigt många år. Min syster fyllde år och i samma väva fick Jani träffa familjen för första gången. Min farfar gick bort och det var overkligt och hemskt. Flytten började närma sig och flyttkarusellen gick runt. Tapeter beställdes, köksmaskiner köptes och huset ytrenoverades av duktiga föräldrar.

Mars

Började sakta drömma om våren. Snön föll och smalt om vartannat. Backstreet Boys hade spelning på Hartwall arenan och jag hade en awesome tjejkväll i stan med tre Karisbrudar. Balanserade det med lite barnkalas och saft. Investerade i en stor ny bokhylla till huset och började flytta västerut. Njöt av sista stunderna i stan och gick ut och äta jämnt. Brunchade, gick på livespelning, drack dyra viner och åt gott. Bloggen fyllde fyra medan jag satte igång med flytten på allvar och innan jag visste ordet av var det min sista natt i lägenheten på Sturegatan.

April

Hade lite angst över att inte längre bo i stan men det tog sig. Inredde i huset och allt började hitta sin plats. Drömde om sommaren och samlade vuxenpoäng genom att köpa min första egna grill! Annars promenerade jag runt Tölöviken till exempel och märkte hur dagarna blev varmare. Klippte håret kortare och färgade det lite ljusare. Badade i badtunnan i Karis för första gången och testkörde grillen med årets första grillmat. Blåsipporna började blomma och jag tog långa promenader i Vanda. Fick en härlig minisemester i Tallinn med Jani. Fint hotell, bubbelpool, mojitos och god mat. På vägen hem blev jag dock jättesjuk och var sjukledig en vecka vill jag minnas. Usch.

Maj

Såg mycket framemot sommaren och badade badtunna nu som då. Hade skolangst och kände mig lite besviken på mig själv. Det regnade en del, men vi planterade blommor och grönsaker i grönsakslandet och fortsatte äta grillmat. Hade även varma soliga kaffestunder på trappan till huset. Fick äntligen köksremonten klar och huset började bli precis som jag ville ha det. Trots regnet var sommaren verkligen på väg nu och jag fick nyckeln till Janis lägenhet vilket kändes som ett stort steg i vårt förhållande. Kände att jag tog ut det mesta av varje dag, gjorde dagsutfärder, gick promenader. Ville åka bort och drömde om sommarsemester.

Juni

Gick traditionsenligt på Hangö sommarmarknad och försökte visa det bästa av Västra Nyland till Jani. Eftersom sommarn nu äntligen var här var det dags att köpa trädgårdsmöbler. Naturen runt omkring var så grön och syrenerna blommade. Jag gjorde min egen rabarbersaft och försökte fatta att det är sommar. Jag  hängde på stugan lite, solade och tog årets första dopp. Vädret var fortfarande kallt för det mesta, även då jag inledde min sommarsemester. Midsommaraftonen skrev jag så här: ”Midsommarafton 2014, midsommaren då vi nästan frös ihjäl” och det var ganska passande. Hela Juni var jag ändå igång rätt mycket, gick ofta på promenader och la in mera bilder än text. Njöt av livet helt enkelt.

Juli

Bildkavalkaden fortsatte, var för upptagen för att uppdatera text. Var tyvärr inte sommarledig, utan jobbade bara så mycket. Hade dock tid att bada i havet på Lappvik stranden, äta smultron, och lyfta nypotatis från det egna trädgårdslandet. Gick på promenader, plockade blåbär. I Juli kom värmen äntligen och det gick upp till +32. Jobbade om nätterna, och låg i parken och solade om dagarna. Det var så varmt i Vanda att vi sov på soffan brevid den öppna dörren för att inte stekas. Karisnatten avslutade månaden.

Augusti

Började månaden med festival och åkte upp till Tammerfors på Blockfest. Jani fyllde år och det firade vi såklart med biff. Det var äntligen dags att besöka Borgbacken, och vi gjorde det två dagar i rad. Så otroligt roligt. Påbörjade andra, och längre, delen av min sommarsemester och såg framemot 20 lediga dagar. Bokade in en södernresa och reste iväg till Bulgarien av alla ställen. Skönt att komma iväg. Väl hemma plockade jag äppel från det egna trädet på gården och njöt av de sista lediga dagarna. Blev utled på de fyrkantiga instagram fotona och började fotografera mera rektanglar igen.

September

Första September var det ett år sedan första dejten med Jani. På jobbet blev det ändringar då kontoret flyttade två våningar upp. Hösten närmade sig och jag drömde om en egen valp och läste böcker. Rörde mig ute med jämna mellanrum, och för det mesta blev det en länk i Vanda hoodsen. Åkte även iväg till Sverige på en arbetsresa. Fast det ännu var varmt i Sverige blev det höst här hemma. Jag försökte göra sådant som gör mig glad, så jag bokade bland annat in den första ridlektionen på sex år.

Oktober

Trädens löv blev plötsligt färggranna och började falla ur träden. Försökte vara mycket i Karis, men det var svårt att balansera tiden. Träffade olika kompisar, gick på kaffe och noterade att det blev allt kallare ute. Gick på bio nu som då och första snön föll. Vi hade plättkalas hemma hos oss och på fritiden läste jag mycket om feminism. Började tänka i större banor och blev lite besviken på världen. Började även i smyg drömma om vintern.

November

Lantmäteriverket var ut och mätte tomten och den blev äntligen min. Funderade på livet, skrev en bucket list och försökte smida planer för livet. Gick på kaffe med kompisar, och åt jämnt något gott. Först serverade jag frukost i sängen åt Jani på farsdagen, och sedan blev det mitten av November och jag fyllde 27 och det var min tur att få furkost i sängen. Gick på promenader runt omkring och gick på olika bion. Det började bli juletider, vi firade lillajul och drack årets första glögg. Jag blev utvald till årets anställd vilket gjorde mig glad trots att det var grått och regnigt ute.

December

I December blev det äntligen kallt. Bilrutorna blev frostiga om morgnarna och jag drömde om och förberedde inför julen. Pyntade, dekorerade, köpte julklappar, valde julgran och var allmänt hyper angånde julen. Tog lite frukost datear, gick på julmarknader och strosade runt i stan. Besökte Heureka med syster och barnen och sedan var det redan jul. Firade en härlig, lugn, traditionell jul med Jani hemma i Karis. Var ledig alla mellandagar och var så utvilad efter det. Nyåret firade vi hemma i Karis, med Janis och min familj, raketer och badtunna.

Föregående år:

2013

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Pingback: Årsöversikt 2015
Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: