5 år av blogg

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det bloggens födelsedag. Idag har jag bloggat i 5 år. Tänk vad tiden går. Är så otroligt tacksam att jag haft den här bloggen, för mitt liv har blivit dokumenterat på ett helt annat sätt, och det är kul att titta tillbaka i arkivet och påminna mig själv vad jag varit med om. Har alltid skrivit enkom för mig själv, och det är en stil som passat mig bra. Skriver då jag vill, skriver om det jag vill, och hur jag vill. Skriver mest för att komma ihåg och för att jag vill dokumentera min omgivning och mina upplevelser men också för att jag vill utveckla mitt skrivande och mitt kreativa jag. Har aldrig haft någon längre paus i bloggandet och det är fortfarande så otroligt roligt att blogga så det kommer jag nog att fortsätta med.

Hursom, har det varit fem omtumlande, härliga och händelserika år. År av självreflektion och äventyr. Misslyckanden och triumfer.

Den här bloggen har hängt med på två olika arbetsplatser och en period av arbetslöshet. Har bloggat från alla 8 länder jag bott i (Egypten, Gambia, Kroatien, Cypern, Grekland, Thailand, Turkiet och Finland). Bloggen var med i flytten från lägenhet i Helsingfors till hus i Karis. Bloggen har fått recencera resor till bl.a. Slovenien, Italien, USA och Bulgarien. Bloggen var med när jag blev evakuerad från Egypten. När jag blev deporterad från Turkiet. Bloggen har bevittnat sjukdomar. Fester. Vänner, vardag, helger, ja… det mesta. Skriver för det mesta om det roliga som händer, för det tråkiga vill jag glömma bort och inte tänka på här i min tillflyktsplats. Det betyder inte att tråkiga saker inte hänt, jag bara väljer att inte skriva om det.

Bloggåret 2010: När jag började blogga var jag arbetslös hemma i Finland efter att jag tagit min examen. Fick ändå ett jobb och flyttade till Egypten för att bo och jobba i pyramidernas land.

Bloggåret 2011: I början av året blev vi evakuerade från Egypten och jag var hemma i Finland en tid innan jag flyttade ,först till Gambia och sedan Kroatien. Senare fick jag jobb på Cypern och avslutade året med att flytta tillbaka till Gambia. Hektiskt år med massa länder och flyttande hit och dit.

Bloggåret 2012: Flyttade från Gambia, via Finland, till Grekland och tillbringade en fantastisk sommar på en Grekisk ö. Var hemma i Finland igen en tid på hösten och till vintern flyttade jag till Thailand. Bloggade alltså från  både Afrika, Europa och Asien under det här händelserika året.

Bloggåret 2013: Jag flyttade nästan direkt från Thailand till Turkiet. Där trivdes jag inte alls och gjorde ett av mitt livs största beslut med att säga upp mig och flytta tillbaka till Finland. Livet hemma var fint, även om det ändrade mitt bloggande rätt radikalt då jag inte längre ”rapporterade hem” på samma vis och kände att jag inte hade några spännande historier att berätta eller bilder att visa mer.

Bloggåret 2014: Älskade att bo i Finland och bloggade om vardagen, skolan, jobbet och festerna. Bloggen var fylld av flyttrelaterade inlägg på våren då jag flyttade från Helsingfors till Karis. Det förekom mera langsbygdsbilder här, men även mycket stadsbilder, då jag hade svårt att släppa taget om Helsingfors. Som tur bodde jag nästan hälfen av tiden i Vanda hos Jani så hade staden nära.

Bloggåret 2015 hittils: Bloggar för det mesta när jag är på jobb (när jag har pauser då, inte under riktig arbetstid!) eller om jag är ensam hemma. Sen jag flyttade ihop med Jani känner jag att det kan vara svårt att hitta en bloggstund, men jag försöker ändå upprätthålla bloggen då jag känner att jag själv får så mycket ut av det.  Skriver fortfarande endast för mig själv, och bloggar fortfarande mest om vardag, eftersom jag vill spara mina vardagsglädjeämnen någonstans där jag kan gå in och kika senare i mitt liv.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: