50 frågor -listan

1. Hur gammal är du? Jag är exakt 10 013 dagar gammal idag.

2. Hur gammal känner du dig? Jag känner att min ålder passar mig väldit bra just nu, 27 är liksom precis det jag borde vara just nu, och det känns bra.

3. Vad har du gjort i dag? Jag vaknade runt 9, steg upp, fumlade runt på skatteverkets hemsidor och försökte komma underfund med hur det här med fastighetsskatt fungerar. Sedan väckte jag Jani, kramades lite, och så åkte jag till H:fors på jobb där jag sitter ännu.

4. Vilken film såg du senast? ”Enough” som kom på TV igår. Väldigt bra film.

5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför? Jag gillar faktiskt helt ärligt alla årstider. Våren, sommaren, hösten, vintern – alla är fina och är just det som gör Finland till Finland.

6. Är du besatt av någonting? Inget speciellt, eller är lite besatt av Instagram faktiskt.

7. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? På kontoret, i en tråkig kontorsmiljö med utsikt över Elimägatan, fast jag har två av mina bästa kolleger med mig så jag har det bra trots allt.

8. Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig? Vet inte vad man inte vet om mig? Att jag är sjukligt rädd för pantomimer, clowner och folks som försöker likna statyer? Att jag inte dricker kaffe? Att jag är yngst i familjen?

10. Vilken är din favorithögtid? Måste säga julen, för då får man vara med familjen och alla bra typer i ens liv, äta goda maträtter och se hur glada folk blir om man lyckats bra med någon julklapp.

11. Om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den då vara? Det skulle vara en söndag. Jag skulle sova länge och vakna brevid Jani, skulle krypa upp i hans famn och mysa en stund. Skulle möta goda vänner för en superbrunch någonstans och prata om allt roligt. Efteråt skulle vi gå till butiken och fylla väskan med massa goda picnicgrejer och sedan åka med dessa kompisar till någon park eller någon strand och hänga med dem, skratta och bli lite salongs långt innan klockan ens slått fem på eftermiddagen. Skulle ta oss vidare hem till oss där vi skulle ordna grillfest för alla fina, och vi skulle bara äta och dricka gott, umgås, någon skulle spela gitarr och vi skulle sjunga med. Vi skulle ha ordnat med filmduk ute och vi skulle sitta i gräset invirade i filtar och titta på någon klassiker. Till slut skulle vi bada badtunna, och titta på stjärnorna och sedan skulle jag gå och lägga mig precis så jag vaknade, lycklig och brevid Jani.

12. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? På Koh Kradan i solnedgång, saknar det så!

13. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Svårt, men antingen Turkiet för att jag inte gillade det alls. Eller Gambia för att jag vet att jag aldrig skulle kunna ha det lika fint/bra där som jag hade då jag bodde där. Det var en speciell tid då, och så får det förbli, vill inte förstöra det med att åka tillbaka om det nu låter vettigt?

14. Hur vill du tillbringa din pension? Med att resa så mycket som möjligt!

15. Vad lyssnar du på just nu? Usch, på jobbet har vi på någon finsk radiokanal som just nu spelar Kolmas Nainen  – Tästä asti aikaa (som iofs är nångslags klassiker, det måste jag medge)

16. Har du någon gång brutit ett ben? Nej, det är en av mina värstä rädslor!

17. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Kokosmjölk, ris, sweet chili sås och wokgrönsaker för de är alla ingredienser till min nöd-maträtt, dvs den maträtt jag tillreder då vi t.ex. glömt att handla och inte har något annat hemma. Ser alltid till att ha dessa ingredienser hemma.

18. Vad är du på för humör just nu? Ett väldigt bra humör skulle jag säga, slutar jobbet om en halvtimme och har två lediga dagar plus en resa till Tammerfors att se framemot.

19. Vilka länder har du besökt? De klassiska Sverige och Estland, men även Irland, Spanien, Frankrike, Italien, Slovenien, Kroatien, Bosnien Hercegovina, Bulgarien, Albanien, Grekland, Serbien, Montenegro, Cypern, Egypten, Gambia, Senegal, USA, Thailand, Malaysien, Kina och Nya Zeeland.

20. Snarkar du? Ja om jag är snuvig eller sover i någon konstig ställning. Men oftast alltså inte.

21. Vilka yrken har du provat på? Har varit reseledare, och så har jag sommarjobbat som tjänsteman i Tullen, receptionist/allt i allo på hotell, och som kundrådgivare på turismbyrå.

22. Hur går du helst klädd? Allra helst i bekväma byxor, converse med höga skaft, en skön hoodie och håret i hästsvans. Men det är precis lika kul att klä upp sig för fest.

23. Vilket stjärntecken är du född i? Skorpion.

24. Vilket är ditt favoritgodis? Choklad (tätt följt av salmiak)

25. Vad sa du senast? ”Worlds best revenge” sa jag då min kollega precis visade en video hon hittat på youtube, där en kvinna hämnas en prank som hennes kille gjort till henne tidigare.

26. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Engelska skulle jag säga. För jag har relativt lätt för språk.

27. Vilken är din favoritaffär? Men alltså får man säga H&M?

28. Vad har du i dina fickor? Ingenting, inte ens en hårsnodd.

29. Vad köpte du senast? Har inte varit i butiken sen måndags, då jag köpte bakis-mat och chips för att både jag och Jani var en aning bakis.

30. Hur många gånger har du flyttat? Två gånger officiellt (adressändring-till-magistratet-officiellt), fast när jag var reseledare flyttade jag ju 2ggr/år minst.

31. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Jag fuskar och säger en helikopter (för att komma bort då jag tröttnar på ön), Jani (för att ha sällskap på ön) och ett lyxtält.

32. Är du morgon- eller kvällsmänniska? KVÄLL! Är ingen trevlig person om jag måste vakna tidigt kan jag säga.

33. Senaste filmen du såg på bio? Big Game, se den inte. Stundvis bra, men dålig och överdriven för det mesta.

34. Har du blivit sydd någon gång? Nej, har nålskräck så är glad för det.

35. Vad åt du till frukost? Ingenting.. 😦

36. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? För tio år sen gick jag i gymnasiet, var ihop med min första pojkvän, bodde ännu hemma och visste inte vad jag ville ha ur livet.

37. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Jani överraskade mig efter en lång dag på jobbet genom att värma badtunnan och ha kall skumvin färdigt då jag kom hem! Kärlek!

38. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? På bordet brevid sängen.

39. Vad var det sista du åt? En jättegod mandarin här på jobbet.

40. Är du blyg? Tidvis ja, beror på i vilket sällskap jag är.

41. Vad heter du i andra namn? Helena, efter min mamma

42. Har du varit med om en bilolycka? Nej

43. Vilken är den roligaste träningsformen? Jogging, så avkopplande!

44. Har du några husdjur? Nej, inte längre.

45. Vill du gifta dig? Ja absolut någongång i framtiden.

46. Var växte dina föräldrar upp? Min pappa på samma ställe där jag växte upp, och min mamma i Svartå.

47. Har du någon gång ringt polisen? Nej.

48. Har du svenskt ursprung? Finlandssvenskt.

49. Har du, eller har haft, något smeknamn? När jag var liten kallade mamma mig för Labolina, men annars nej.

50. Vilka är dina största svagheter? Självkontroll, haha!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: