Sädesärlans ungar

Idag på stugan såg vi en sädesärla flyga fram och tillbaka till en grillhandske som fanns upphängd på väggen. Mamma berättade, att sädesärlan ifjol hade lagt sina ägg i handsken och att det funnits ungar i den! Eftersom sädesärlan ihärdigt flög fram och tilbaka med små insekter och larver i näbben, blev jag så nyfiken att jag var tvungen att ta en titt i handsken när mammafågeln flög bort. Så försiktigt som jag kunde tittade jag in i handsken och där låg 7-8 ungar och sov i handsken! Tog ett snabbt foto och lämnade dem sedan ifred. Så gulliga! Vilket ställe att bygga bo på förresten!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: