Köpenhamn 29-31.5.2015

Dag 2

Lördagen i Köpenhamn körde vi igång med en dunderfrukost som vi handlat dagen innan. Vi gick verkligen all in med bl.a. bröd, färskost, olika pålägg, juice, avokado, granola, päron-banan yoghurt, ägg, kakao, och färska jordgubbar. Var mera som en brunch nästan, men det var bra att tanka inför dagen. Det första vi gjorde var att gå längs Frederiksberg Allé till Frederiksbergs Have, där Bycyklen (klick!) hade en av sina cykeluthyrningsställen. Kanske bästa tipset är just det, hyr en cykel! Det är inte så jätte dyrt och det var definitivt det bästa (och roligaste!) sättet att ta sig runt och se stan. Köpenhamn är ganska så utbrett, så skulle vi ha gått hela den rundan som vi nu cyklade skulle vi nog ha varit helt döda! Cyklarna på Bycyklen var dessutom elcyklar, så vi tog oss runt utan problem.

Vi hyrde cyklar både lördag och söndag, och under lördagen cyklade vi i fem och en halv timme! Bycyklen har dessutom en navigator på varje cykel där man kan lägga in adresser och sedan navigera sig fram. Hur coolt, för att inte tala om roligt!

När vi väl betalat och låst upp våra cyklar (vilket görs via navigatorn när som helst, dygnet runt) började vi med att cykla till Nyhavn. Det var ju rätt turistigt men eftersom det var min första gång i Köpenhamn låg det ändå på min to do lista. Vi cyklade vidare till Papiröen, men stannade en stund i fristaden Christiania. Hippiestaden var rätt underbar, härlig fri atmosfär och en intressant historia. Drack även värlshistoriens godaste äppelcider här, Ciderman’s Ekologiska äppelcider.

Papiröen hade jag rätt låga förväntningar för, men väl inne i hallen där alla foodtrucks och stånd befann sig var det ett kul ställe att besöka. Vi valde själva Quesadillas från en foodtruck till mellanmål, och det var SÅ gott! Efter det snurrade vi ännu runt en stund, gick upp i Rundetaarn för en fin utsikt över stan, innan vi cyklade hem för att vila en stund.

På kvällen tog vi sedan nästa runda, in till Tivoli och så middag på en diner. Tyvärr hade jag nånslags ögoninflammation på gång så tog en lugn hemmakväll igen 😦

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: