Midsommarafton

Midsommaren detta år gick över alla förväntningar. Kanske det var just det, att förväntningarna var så låga. Förra årets rysligt kalla och regniga midsommar låg i färskt minne och jag var fullt beredd på en liknande midsommar. Hade redan planerat att packa med långkalsonger och vinterjacka med till stugan, och därför var det så otroligt att få vakna upp till en solig dag. Vita fluffiga moln trängdes på himlen ibland, men ändå inget regn!

För att få igång midsommarkänslan började Jani med att fixa en sommar-playlist till oss (fördelarna med att ha en egen professionell DJ-pojkvän är att man alltid har bra musik på sina fester), medan jag började med min midsommarkrans. Gick ut längs åkerkanten och hittade en och annan fin blomma som jag plockade med mig. Måste säga att det blev en av mina bättre midsommarkransar i år!

När vi sedan åkte iväg till stugan, blev det kall öl och badminton innan vi dukade upp matbordet för åtta pers ute på gräsmattan. Solen värmde och det var en riktigt skön sommardag. Midsommarmiddagen var ju förstås utan dess like, och jag åt mig alldeles mätt på alla godheter som hör midsommaren till. Efterrättsbordet var inte så dåligt det heller med somriga pajer och tårtor.

När solen började gå ner och när insekterna drev oss till vansinne var det dags att förflytta oss in istället. Det härliga med att fira midsommar med släkt och familj är att man alltid kan vara sig själv, och det blev en fin kväll med diskussioner istället för TV eller andra distraherande grejer. En fin midsommarafton i Finlands somriga sjölandskap, kunde inte ha varit bättre!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: