Semester dag ett

Idag är min första officiella semesterdag, men egentligen redan varit ledig i tre dagar faktiskt. Tre dagar bakom, tre veckor semester att se framemot. Utan planer. Bara ta dagen som den kommer, göra vad som faller en i smak och tycke just då. Kan inte berätta hur skönt det känns just nu. Speciellt efter en så jobbig Juli-månad.

Bloggen har gått lite sommartakt, pga massor med jobb i Juli men jag hoppas uppliva bloggen lite nu när semestern är kommen och man kanske har mer att berätta än hur vägen mellan Karis och Helsingfors såg ut. För att kickstarta bloggandet igen hade jag tänkt köra med ett foto i timmen från min första lediga dag som första inlägg, men kom bara typ fyra timmar in på det projektet. Men kanske vi kör med det som fastnade på bild i alla fall? Lördag 8:e Augusti 2015, min första lediga dag:

8:50 Vaknar av att Jani åker på jobb, men är glad att jag själv får ligga kvar en stund. Herr Hund ville dock ut en stund senare, så då vare dags att stiga upp.

10:12 Vi tar den bekanta skogsstigen över till grannen för att hälsa på. Jag för att äta frukost, och Herr Hund för att bada och gräva i dammen på bakgården.

11:02 Efter frukost får jag blåbär som min mamma plockat. Blir givetvis blåbär med mjölk och socker. Blir inte mer somrigt än det typ.

12:07 Vi åker till stugan för ett bad. Jag är glad för att jag har ledigt och för att solen skiner – Herr Hund är glad för att han får springa lös och får simma så mycket han vill. Så det gör vi, solar och badar om vartannat, och Herr Hund jagar även några änder i vattnet.

13:10 Senare, då vi badat klar, försöker jag mig på att läsa en bok i solen, men känner att jag inte kan samla tankarna. Vi plockar hallon ur buskarna runt sommarstugan och jag delar dem med Herr Hund som otroligt nog gillar hallon.

14:00 Åker jag hem från stugan med en våt hund i bakluckan och där tog bilderna slut, längs eftermiddagen kollade jag några avsnitt favorit tv-serie, och så fixade jag mig klar för tjejkväll! Men det är ett annat inlägg.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: