When I look into your eyes I know that it’s true, God must have spent a little more time on you

I tisdags var vi och träffade prästen som vi hemskt gärna vill ha som vår vigselförättare på vårt bröllop nästa sommar. Ja, vi är ute alltför tidigt – men vill man ha en specifik person på en liten ort så får man lov att göra det. Nu kunde prästen i fråga inte lova ut sig så här tidigt, eftersom det inte är klart med nästa sommar och skriftskolor, semesterar osv. Men han lovade lägga in en post-it i kalendern för att komma ihåg vårt viktiga datum när pastorskansliet planerar nästa sommar.

Vi kommer inte att gifta oss i en kyrka. Det vill jag inte. Inte för att jag direkt o-gillar kyrkor men för att jag främmar för den stela känslan. Väljer också hellre ett annat ställe pga ytliga skäl, eftersom det är svårt att skapa rätt känsla och stämnig i en kyrka tycker jag.

Men, det som från första början var helt klart för både mig och Jani, var att vi vill ha en präst som vår vigselförättare. Istället för någon från magistratet till exempel. Vi är inte jättetroende, men vi hör båda till kyrkan och att ha en präst som vigselförättare känns.. ja.. ”rätt”.

Är glad att vi gick och pratade med prästen trots att det inte gick att boka honom ännu. Men vi hoppas på det bästa. I April/Maj får vi veta.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: