I ♥ Avokado

I Augusti/September fick jag lust att plantera några avokadokärnor, efter att jag sett så många andra göra det. Köpte således några avokadon, åt upp dem, sparade kärnorna, tvättade dem och så planterade jag två avokadokärnor på två olika sätt. Det finns två populära sätt att plantera avokado på och eftersom det var min första gång planterade jag varsin kärna på varsitt sätt. Jag planterade dem som sagt på samma gång, men den jag planterade i mylla var mycket snabbare att titta fram. 25.8.2015 har jag fotograferat det första skottet.

Den andra kärnan ”planterade” jag i direkt i vatten med hjälp av några tandpetare, och det lär vara det populäraste sättet att plantera avokado. Själv vet jag inte varför, eftersom det tog två månader längre (!) för den att börja gro. Först igår, 30.10.2015, märkte jag att första skottet slått ut, se här!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: