2015 på Spotify

Dags för att börja se över året som gått igen, göra sammanfattningar och blicka tillbaka på best-of-2015. Vi börjar med mitt musikår på Spotify 2015. Gillar sammanfattningar för det ger en så bra bild av en längre tidsperiod. Man får tänka tillbaka på bra (och dåliga) tider och jag tycker man lär sig mycket om sig själv. En liten själv-analys liksom. Eftersom jag började använda Spotify först 2014, så är det klart att jag år 2015 har lyssnat på betydligt mycket mer på musik än 2014. 423% mer, för att vara exakt.

Totalt lyssnade jag i år på 16 000 minuter musik. De minuterna bestod av 1038 olika låtar av 551 olika artister.

Det har varit ett omväxlande år när det gäller musik. Men det är helt logiskt. Mitt musiklyssnande går i helt klara perioder. Vissa perioder lyssnar jag bara på rock, vissa bara på indie för att sen blanda allt från pop till 80-tals musik.

Vinter: I början av året lyssnade jag mest på Ed Sheeran (ingen överraskning), Craig Cardiff (ingen överraskning här heller) och Ariana Grande.

Vår: På våren var det Craig Cardiff som steg högst på listan, följt av Lilla Sällskapet och John Denver. Ååh, vilken härlig blandning.

Sommar: På sommaren blev det mer fartfyllda låtar och fest, för då lyssnade jag på Martin Garrix, Lost Frequencies och Elliphant.. Tror jag spelade dessa artister på repeat hela sommaren, älskade deras låtar.

Höst: Avslutar året med favoriter som Ed Sheeran och Boyce Avenue (love,love,love).

Min mest spelade låt år 2015 är Lost Frequencies – Are you with me. Blev totalt förälskad i den här låten alltså. Sommarmusik blir inte bättre än det  här. Repeat och åter repeat. Lyssnade sönder den här låten nästan.

”I wanna dance by water ‘neath the Mexican sky. Drink some Margaritas by a string of blue lights. Listen to the Mariachi play at midnight. Are you with me?”

Jag menar gaaah! Får nästan kalla rysningar bara av att tänka på den här låten, varma sommarnätter och fester.

Min mest spelade artist är ingen annan än härliga Ed Sheeran, vilket nog stämmer. Han har så många bra låtar, tror jag har minst en låt av honom på varje spellista. Min typ av musik helt enkelt.

Det var mitt musikår 2015. Inga stora överraskningar, utan mest favoriter. Här hittar ni mitt musikår 2014.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: