Årsöversikt 2015

JANUARI

I början på året var det hektiskt på jobbet, och det var tungt ibland. Som tur tog jag en dag ledigt och firade tillsammans med Jani med promenad i Kaivopuisto, tårtbuffé, middag och annat roligt. Träffade även mycket kompisar i Januari och tillbringade tid med familjen under en kryssning till Tallinn. Annars tillbringade jag väldigt lite tid utomhus vilket gjorde mig ännu mer trött och irriterad.

Januari handlade också mycket om att bo tillsammans med Jani i Vanda, älskade den tiden där. Hängde även med familjen så Januari var ganska kärleskfylld.

FEBRUARI

I Februari var jag sjukledig och kurerade med pepparmynts te, matlagning och mys. Vi gick på bio en del, jag besökte stugan en solig vinterdag, hängde med kompisar och gick på loppis. Alla hjärtans dag kom och vi gick och tittade på 50 shades of grey på bio. Serendi styrde upp med loppis och jag och Ida hyrde ett bord för att sälja lite grejjer. Februari var en hyfsad månad som avslutades på bästa möjliga sätt då Jani sa upp lägenheten i Vanda och vi blev sambon. Flyttade ut på landet på heltid, och det var minsann en märklig känsla.

MARS

I Mars var jag nykär i sambolivet och försökte bli van med att ha Jani och Janis saker runt i huset. Gick på barnkalas då en av Janis flickor blev 8 år och där någonstans fyllde även bloggen 5 hela år. I Mars började det bli vår, och jag fick vårfeeling av att städa. I Mars fick vi uppleva något sällsynt då norrsken prydde himlen i Karis en klar natt. Annars hade jag det bra både på jobbet och hemma, och det firade vi med god mat nästan jämt. Tog en dagstur till Hangö en dag, och Hanna var i Helsingfors vilket betydde middag, VIN och dans! Jag fick hemlagade hamburgare hemma, åt sushi med Annu och brunchade med mamma och pappa. Massa god mat och umgänge i Mars! Fick även femtio underbara tulpaner av Jani en dag, bara för att!

APRIL

I början av April bokade vi en minisemester i Åbo. Jag jobbade hela påsken men en dag när jag kom hem från jobbet överraskade Jani mig med badtunna, skumpa och ljus. I Åbo blev det äntligen ledigt och vi hade fyra dagar av spa, god (och dålig) mat, promenader, kompisar, fest och baksmälla. Redan helgen efter bar det av till Tammerfors för en helg och även där blev det promenader, god mat och kompishäng. Tröttnade lite och tog en kort bloggpaus. Men återhämtade mig med en ridtur och hästterapi. Tog oss även till Tallinn ännu en sväng i April, men vädret var ganska dåligt.

MAJ

Jag jobbade väldigt mycket i Maj och väntade på våren. Ville så gärna sätta igång med  trädgårdsprojektet och det fick vi göra också senare samma månad. Det var morsdag och vitsipporna blommade. Hängde lite mera i stallet och det gjorde väldigt gott. Annat som gjorde gott var bl.a. badtunnan som var i flitig användning. Eftersom det blev vår på en gång, började jag genast längta till sommaren. När värmen kom kunde jag inte få tillräckligt. Körsbärsträden slog äntligen ut och parken i Helsingfors var alldeles underbar. Invigde stugsäsongen med besök till stugan. Naturen vaknade till liv och t.ex. smultronen började blomma. Avslutade månaden med en långweekend i Köpenhamn, men det fick ni se på bloggen först i Juni.

JUNI

När sommaren kom gick bloggen i sommartakt och var ganska tyst hela sommaren. Under tiden åt jag bl.a. årets första lösglass i Fiskars, men också massa grillmat och sparris. När äppelträden äntligen blommade kunde man gå omkring i t-shirt utan att frysa. Jag hade tjejkväll hemma hos mig en kväll, och så träffade jag lite kompisar bl.a. på Kiilas terass. Inledde semester del 1 med midsommar på stugan med familjen och Jani, och trots dålig prognos fick vi lite sol i alla fall. Flickorna var hos oss en vecka, och vi tog oss till Tallinn och tillbringade även några nätter på stugan. Veckan gick fort med lite fiske och sommargrejer och så var redan första delen av semestern slut.

JULI

Vattnet var äntligen tillräckligt varmt för årets första dopp på stugan. Jag ville lära mig göra Mojiton så då tog jag och gjorde det. Vi husvaktade i Esbo, och trädgårdslandet började äntligen bära frukt och vi fick årets första nypotatis. Plockade även kantareller, blåbär och hallon. Mångfalden var stor och det verkade som om att var klart på samma gång. Jobbade ganska mycket i Juli men hade ändå tid för besök till Borgbacken med min syster och hennes barn.

AUGUSTI

Min kompis hund var hos oss, så vi fick känna på en vardag som hundägare. Jag försökte maxa tiden på sommarstugan i Augusti, med att sola, bada och läsa bok. Min dryga treveckors semester började precis när jag behövde det som mest. Jag gick på guide reunion, aka en fantastisk tjejkväll med Annamari och Hanna! Livet som bäst nästan. Vädret var varmt och soligt, jag brunchade på köttkontrollen, gosade med hunden innan han åkte hem och så gick jag på inflyttningsfest och festade hela natten. Det näst sista veckoslutet tog jag mitt pick och pack och gick på festival i Tammerfors och blev fakking förlovad!

SEPTEMBER

Nästan genast började bröllopsplaneringen, och Jani ville gifta sig redan nästa sommar så det vara bara att köra igång. Fixade datum, planerade gästlista och gick och tittade på olika festlokaler. Semestern var slut och vardagen började igen med allt vad det innebär. Som fullproppad kalender, jobb och tom blogg. Hösten började smyga sig på och det regnade typ alla lediga dagar. Fick min årliga laryngit och var sjukledig. Löven började bli gula och sommaren var slut.

OKTOBER

Jag började träna, hårt. Och fastän det var svårt först så var det värt det varje gång och hela resten av året växte självförtroendet i takt med musklerna och konditionen. Annars njöt jag av hösten varje lediga stund, gick ute och tittade på när naturen förändrades. Planerade bröllop såklart och tog äntligen våra förlovningsfoton. Jobbade och fick en släng av höstmelankoli. Jobbade och gymmade om vartannat och gick på bortflyttningsfest medan första minusgraderna slog in under nätterna.

NOVEMBER

November var ovanligt varmt men trots det väntade jag här redan på julen. Firade farsdag, planerade bröllop, besökte Raseborgs slott, och drömde om bröllopsresan. Linda var på besök i Finland så jag mötte henne för en kopp glögg eller två. Firade min tjugoåttonde födelsedag med middag och bio med Jani och hade kanske en minimal ålderskris. Första snön föll men det var så varmt så allt smälte bort. Det var restaurangdagen och jag tog mig runt björnparken i jakt på något gott att äta. Gick på julmarknad, firade första advent och gick på barnkalas innan månaden var slut.

DECEMBER

Månaden började bokstavligen med storm och det blev lillajulsfest. Gick och tittade på julgatan i Helsingfors, fikade med Janis familj, började lyssna på min jul-spellista på Spotify. Köpte julgran, byggde pepparkakshus, drack glögg och avslutade mitt tioveckors träningsprogram med bra resultat. Fortsatte träna på egenhand i stället. Det blev äntligen jul, den mest stämningsfulla högtiden på året, och njöt av varje stund. December var rekordvarmt och först under de sista dagarna blev det kallt, så det blev ingen vit jul i år. Under mellandagarna besökte vi familj och släkt och så avslutade vi året med nyårsfest hos oss med badtunna, skumpa och raketer.

Föregående år:

2014

2013

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: