Övernattning i Esbo, bröllopsmässa och restaurangbesvikelse

På lördag jobbade jag rätt sent, och pga vi skulle tidigt till Helsingfors på söndag, sov vi över hos Janis mamma. Det var själva i Varkaus över helgen så vi hade lägenheten för oss själva. Det blev TV, ugnsmackor, tetris och en alltför sent kväll.

Följande morgon väckte jag sedan Jani på förmiddagen och så var det dags för dagens program; bröllopsmässa!

Hade inte tänkt gå först, men så passade dagen och tiden så bra in med vår lediga dag så vi tänkte, varför inte. Mässan ordnades på Wanha Satama på Skatudden. Platsen var väl kanske inte helt ypperlig för en bröllopsmässa tycker jag, men det var roligt att gå omkring och titta. Och de flesta bjöd på något godis, så man passade ju på liksom.

Efter mässan var vi hungriga så det fick bli lunchpaus. Tog oss ända till Brändö för lunch på vad som rytkades vara Finlands bästa Kinarestaurang, Chengdu. Kan gott skrota det ryktet här och nu. Har ätit tusen gånger bättre Kinesisk mat på flere ställen runtom i Finland och i världen. Förrätten var smaklös och huvudrätten var så stark att jag knappt kunde äta.

Istället kan jag sprida ryktet om att Chengdu är Finlands dyraste Kinarestaurang. Det kan gott stämma. Var SÅ besviken! Hade nästan haft lust att ta springnota, men man har väl någonslags vett. Det ända goda med hela upplevelsen, var den autentiska ölen Tsingtao.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: