Restaurangdagen, snöstorm och Tölöviken

Igår när vi vaknade i Esbo, möttes vi av ett vitt vinterland. Snön föll fortfarande, som det gjort dagen innan, och allt var täckt av en vit massa. Det kändes segt att stiga upp, men till sist var vi tvungna att åka iväg.

Jag lämnade av Jani vid mässcentret och så planerade jag in lite program till mig själv. Eftersom det var restaurangdagen, bläddrade jag igenom några restauranger för att kolla på utbudet. Oftast har jag på restaurangdagen letat mig till olika foodtrucks, och exotisk mat. Men i snöstormen kände jag behov för något hemgjort och varmt.

Hittade snabbt en restaurang som lät mysig. Punainen Kahvila hette den, och de hade öppnat en restaurang i en liten röd stuga vid Tölöviken. Deras lunch bestod av krämig laxsoppa tillredd på vedspis och till det fick man skärgårdsbröd. Det lät för gott för att tacka nej till. Jag började med en promenad halvvägs runt Tölöviken innan jag stannade till vid den röda stugan, Punainen Kahvila.

Beställde in en laxsoppa med bröd och satte mig ner vid ett av långborden i ett gammalt rum med fin tapet. Jag fick höra att stugan endast fungerar som förråd nuförtiden, så det var roligt att stugan fått en ny uppgift, om än bara för en dag. Inne var det varmt och det var skönt att komma in ur snöstormen.

Grytan med soppan samt vedspisen värmde upp hela stugan så att fönstren immade in. Utsikten över Tölöviken hade man alltså ingen nytta av, men det var mysigt. Det doftade vedspis så fort man kom in, och håret doftade ännu länge efter att jag kommit ut.

Punainen Kahvila skröt även med god hemgjord domino cheesecake, så jag var ju helt klart tvungen att beställa in en bit till efterrätt. Kan rapportera att både laxsoppan och cheesecaken var väldigt goda. När jag ätit klart tackade jag för mig, och tog mig ut i vintern igen. Snöstormen hade lugnat ner sig, och magen var mätt. Det var en fin vinterdag.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: