Tallinn 28.3.2016

Jag har vintersemester och påskledigt, allt i ett. Vilket betyder en vecka ledigt. En hel skön vecka.

För att fira denna ledighet hade vi passat på att boka in en spa-vistelse i Tallinn. Så bra beslut. Vi har ett visst spa vi alltid brukar åka till, och inte var det en besvikelse denna gång heller. Så skönt att bara komma iväg, åka till ett annat land, en annan stad, och bara vara med sin bästa person.

På måndag morgon åkte vi iväg. Vi hade en sanslös tur med vädret. Det var soligt, vårigt och varmt prick hela den tiden vi var i Tallinn. Plus tretton grader, ute utan jacka, en promenad på stranden, ja, ni förstår.

Vi var igång med bil, alltså passade vi på att åka lite längre bort från Tallinn för att ta en titt (och köra vilse). För fast jag gillar Tallinns gamla stad, var vi båda överens om att vi sett allt vi kan se där. Så vi stannade bl.a. på sandstranden och strandpromenaden i Pirita, och körde runt i byn Viimsi innan vi tog oss tillbaka till Tallinn för lite shopping och lunch.

Väl på hotellet blev det en kort vilostund och så några timmar i bubbelpoolen med en drink i handen. Kan inte ens förklara hur himla avkopplande det var.

Senare när solen höll på att gå ner, gjorde vi oss klara och tog en promenad in till gamla stan. Där ligger min favoritrestaurang, Clayhills Gastropub. Vi beställde in en trerätters middag, åt i lugn och ro, och bara njöt av att ha denna lediga tid tillsammans. Mysig restaurang, sjukt god mat, och snabb, vänlig service.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: