Sverigekryssning del 2

På lördagmorgon när vi vaknade hade vi givetvis telefonerna i fel tid och vaknade en timme för tidigt. Men vi gjorde oss färdiga och när vi kom i land i Stockholm gick vi till tunnelbanan och tog oss till Slussen. Först fick det bli frukost på ett café innan vi tog oss med Djurgårdsfärjan till Skansen. Flickorna hade själva fått bestämma vad de ville göra under vår dag i Stockholm, och de valde Skansens djurpark + lite shopping.

Stockholm (och vädret) var perfekt. Runt +21 grader och sol. Inte ett moln så långt ögat kan nå så att säga. Flickorna fick lägga på sig solskydd innan vi gick, och vi fick packa med oss vattenflaskor som vi fyllde på under dagen. Skansen var sjukt roligt, vi tittade på bl.a. sälar, hästar och påfåglar och fick även se de fyra små björnungarna som fötts i januari. De var så söta där de lekte i vattnet och på stubbarna, även mammabjörn var med och lekte lite. Djur i fångenskap är inte alltid det bästa, och omständigheterna kan ju ifrågasättas i all oändlighet, men det var ändå roligt att få se de små björnungarna leka och ha roligt, och de verkade ha det riktigt bra i sin stora inhägnad med många stimulerande leksaker och mycket frukter som de kunde mumsa på.

Efter att vi beundrat djuren var det dags för glass, årets första lösglass ute, innan vi tog oss tillbaka till stan med spårvagnen. Vi var lite yra och steg av några hållplatser för tidigt, men kom passligt av vid Kungsträdgården så vi passade på att gå och beundrade de få körsbärsträd som ännu blommade. Vi gick vidare och vandrade omkring i centrum, åt lite lunch, shoppade lite och vips hade sju timmar gått förbi och det var dags att ta tunnelbanan tillbaka till båten.

På båten tog vi oss genast till spa avdelningen för att vila våra trötta fötter i bubbelpoolen. En och en halvtimme av ångbastu och bubbelpool fick räcka för efter det var jag helt däckad. Flickorna i sin iver ville ännu gå på skattjakt så Jani gick med dem medan jag gjorde mig klar för kvällen. Det fick bli barndisco följt av finmiddag på Ala carte. Vi firade till det med biff och varsitt glas rödvin, och flickorna fick välja vad de vill ur barnmenyn.

Vi passade även på att shoppa lite souvenirer till dem där hemma innan vi gick för att höra på bandet som spelade några låtar innan midnattshowen. Jani hade gett lov till flickorna att vara vakna så länge de orkade, men efter några barndrinkar och lite dans fick det bli läggdags. Vi var alla trötta efter lång dag och flickorna somnade på en halv minut ungefär.

Verkligen en genomhärlig kryssning.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: