Morsdag

Söndagen när vi kom hem från Sverige, var det morsdag. Så på vägen från båten stannade vi i en blomsteraffär. Älskar blomsteraffärer, det doftar alltid en speciell doft. Jani gav mig fria händer så det fick bli en bukett med pioner till svärmor och en hortensia till mamma.

Morsdagen 2016 är en dag jag alltid kommer att komma ihåg. Det var nämligen den dagen jag fick mitt livs första morsdagskort. Av Janis flickor.

Jag och Jani har varit tillsammans runt två och ett halvt år, och jag fick träffa flickorna rätt tidigt i vårt förhållande (vilket skrämde mig lite). Jag har aldrig försökt vara en mamma till dem, jag har mer sett mig själv som den andra vuxna. Jag har försökt visa att de kan lita på mig, att jag finns där, men aldrig mer än det. Flickorna har aldrig ifrågasatt mig eller min auktoritet. Aldrig. Man kan väl säga att vi haft det enkelt. Att de accepterat mig så lätt och så snabbt. Vi har haft en riktigt bra relation från början.

Trots det, har jag som sagt aldrig sett mig själv som en mamma till dem. De har en bra mamma, och jag är bara en vuxen i deras liv. Så ni kan gissa hur överraskad jag blev då två små flickor kom och gav mig ett kuvert med två morsdagskort som de själva gjort! Var så överraskad, och så tagen att jag hade svårt att hålla mig för tårar. Härliga små flickor. Tänk att jag snart är deras styvmamma sådär officiellt. Låter så konstigt.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: