Midsommar 2016

Midsommarhelgen är över och jag är avslappnad och nöjd. Midsommaren tillbringades på stugan med familjen, och det var riktigt skönt faktiskt.

På fredag packade vi bilen full och åkte ut till stugan där mina föräldrar och min syster med barnen redan väntade. Vi spelade badminton, barnen fiskade, jag plockade blommor till midsommarkransen och så var det plötsligt dags för den stora midsommarmiddagen. Bordet var fullt av allting gott, fast i år var smetanasillen det bästa. Och nypotatisen givetvis!

Efter maten blev det sommartårta till efterrätt, och senare på kvällen bastu, kortspel och några cider. Det blev aldrig riktigt mörkt, utan bara ett svagt sommarljus som lade sig över sjön till natten.

Följande dag sov jag länge, och när jag vaknade höll barnen på att fiska igen, och det var rätt mulet. Som tur klarnade det under dagen och på eftermiddagen var det så varmt och soligt att jag la mig på en filt på gräsmattan och solade. Vi åt mera sommarmat till lunch, åkte till närbutiken för att handla mera godheter, kastade pil och jag tog årets första dopp! Låt det alltså registrerats i arkivet att jag 2016 simmade första gången den 25.6. Vattnet var runt +22 grader och det var riktigt skönt i vattnet. Simmade en god stund, hoppade från bryggan och kom ihåg barndomen då kan lätt kunde simma och leka i vattnet i flere timmar åt gången.

Efter ytterligare en god middag, föreslog Jani att vi skulle ta oss ut en tur med båten. Det lät som en bra idé, så vi tog oss ut på sjön. Och det var helt fantastiskt! En lätt bris, solnedgång och bara han och jag. Så otroligt vackert! Den båtturen gjorde min dag, och hela min midsommar.

En midsommar precis som jag gillar det, på stugan, med familjen, god mat och ljusa sommarnätter.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: