Roadtrip del 2

Från Kristinesstad körde vi ännu norrut med riktning mot Vasa. Som tur tog vi vår tid med vår roadtrip, och stannade med jämna mellanrum längs västkusten. Det gjorde att vi aldrig kände att vi hade långt kvar, och det gjorde att det inte blev någon stress överhuvudtaget. Vi bara tog oss en etapp åt gången, och njöt av allt längs vägen.

Väl i Vasa blev det ett obligatoriskt stopp på Strampen. Återigen hade vi tur med vädret, och trots att väderleken hade lovat ösregn så hade vi bara sol. Efter en cider på terassen,en kort sightseeingrunda och en snabblunch var det dags att åka vidare. Vi skulle övernatta hos min Hanna i Jakostad så det var bara att fortsäta norrut.

Vi nådde Jakobstad på nolltid och åkte genast hem till Hanna. Där pratade vi en lång stund om allting som hänt sen sist och sedan var det dags för en liten cityrunda. Vi började med det viktigaste, nämligen mat. Pavis, en fin sommarrestaurang i Jakobstad hade öppnat och vi passade på att åka dit. Eftersom solen var framme satt vi ute, och fick något av det bästa jag ätit någonsin. Både maten och efterrätten var så supergoda att jag nästan är lite sur över at det ligger så långt ifrån. Definitivt värt ett besök! Plus för bra läge vid havet. Sällskapet var ju också minst lika bra som maten, och efter middagen var det dags för Hanna att visa oss runt lite. Vi åkte först ut till Fäboda. Stranden där var otroligt fin, och i solnedgången var det ju ännu drömmigare, och om man bortser från våta skor och sand i skorna så var det en härlig sommarkväll.

Vi fortsatte ännu med i runda i Skata, som är som gamla stan i Jakobstad, men också genom centrum med alla fina byggnader och sevärdheter. Jag hade sovit uselt natten innan av någon orsak så det blev ingen sen kväll och jag somnade på bara några sekunder när vi hade bäddat ut soffan i Hannas lägenhet och jag fick lägga ner mig.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: