Roadtrip del 3

På tisdagen förra veckan vaknade jag utvilad hos Hanna i Jakobstad. Det var sista dagen av vår roadtrip vilket sög, men det kunde inte hjälpas då jag hade planer för nästa dag i Esbo och Grankulla. Blev ändå på bra humör pga superlyxig hotellfrukost som Hanna dukade fram till oss. Det var bröd med tusen pålägg, yoghurt med hallon och blåbär, kokta ägg, olika ostar, ja ni hör ju hur gott det låter. Vi åt en lååång frukost innan vi sist och slutligen var tvunga att dra oss vidare.

Tusen tack Hanna för att vi fick bo hos dig, vi hade det jättekul!

När vi hade packat ihop oss var det bara att börja köra söderut. Vi stannade igen med jämna mellanrum, bl.a. i Tuuri butiken i Alavus, och Ikea i Tammerfors. Sommarfinland var otroligt vackert när vi åkte igenom olika landskap, och jag tänkte att det är ganska sällan man uppskattar sitt land som man borde. Under vår färd till och från Österbotten såg vi många olika platser, men bland annat vindmöllorna i Björneborg, skärgården, tomatväxthusen i Närpes och rävfarmerna ute på de vida Österbottniska slätterna är alla landskap som känns så Finländska. Det blev ingen lång roadtrip, men en jätteviktig och härlig resa genom sommarfinland.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: