Bröllopet – Morgonen på den stora dagen

Den tjugotredje juli tvåtusensexton vaknade jag efter en knapp 45 minuters sömn. Hade en orolig natt bakom mig och skulle helst ha sovit en stund till. Hanna steg upp och började med sina morgonsysslor så det var bara att göra det samma. Vi gick ner till hotellrestaurangen för frukost men pga mådde fysiskt illa kunde jag inte äta mer än lite yoghurt och dricka lite saft. Undrade hur jag skulle klara mig med så lite sömn och så lite frukost hela dagen.

Vi skulle träffa min andra brudtärna Ida kl.9 hos frisören så efter frukosten var det bara att packa och gå iväg. Väl framme hos frisören började illamåendet sakta släppa. Ida dök upp med en paj och lite sallad som hon hade fixat till oss, och själv hade jag med en flaska skumpa. När Idas frisyr var klar var det dags för mitt hår. Jag kommer att säga det här tusen gånger i detta inlägg, men alltså min frissa var så sjukt bra! Mitt hår blev precis som jag ville ha det, precis som alla tiotals Pinterest bilder jag visat henne, och mycket bättre än i provkamningen några veckor tidigare. Hade håret i lösa lockar, i vågor nästan. Hade färgat det ännu lite ljusare bara några dagar tidigare och var mer än nöjd med färgen. Jag skulle få vara en blond brud med långt hår! Drömmen! Hade riktiga blommor i håret, små rosor och världens finaste brudslöja. Mitt hår var perfekt, vilket var en enorm lättnad. ”Fastän allt kanske inte kommer att gå som jag vill så har jag i alla fall fint hår”, tänkte jag. Vår fotograf dök även upp när mitt hår fixades så fick härliga förberedelsebilder redan från morgonen.

Sedan var det dags för mitt smink. Min frissa skulle även göra den och jag hade varit jätte nöjd med provsminkningen några veckor tidigare. Var nervös att mina få timmar av sömn skulle ha lagt sina märken i ansiktet och att jag skulle se trött ut. Men alltså, min frissa var så sjukt duktig. Ville ha ganska stark smink runt ögonen och läpparna i nude/ljus färg och det var precis vad jag fick. Konturering på alla rätta platser, härliga lösögonfransar och en smink som verkligen gjorde rätta för mina blå ögon. Det är en märklig känsla att sitta ner i sminkstolen utan smink och naturell och sedan gå fram till spegeln med färdig smink och titta på sig själv. Det är en blandning av ”gud vad snygg”och ”vem är det där?”. På ett bra sätt förstås. Var igen så lättad över att vad än som skulle hända den här dagen, så skulle jag i alla fall vara snyggast på hela jorden. För det får (ska) man tycka på sin bröllopsdag. Och för en kvinna som haft stora problem med självförtroendet så är det mycket sagt. Därför vill jag även skriva det här. Det är inte skryt, utan det är en skriftlig bekräftelse till mig själv att jag var snygg och nöjd med mitt utseende.

Vi klädde på oss, och så var vi äntligen färdiga. En vit vacker bröllopsklänning, en nöjd och vacker brud. Och mina brudtärnor sen! Vilka snyggingar de också var! Härliga frisyrer, vackra sminkningar. Vi var alla tre klara i förtid så vi hade dessutom tid för en photoshoot i Ekenäs innan vi skulle åka iväg. Där gick vi på Ekenäs gator, uppklädda, sminkade och fina och folk stannade, tittade, log, vinkade och tog bilder på oss. Kände oss som kändisar nästan då vi fick så mycket uppmärksamhet. Tyckte nästan synd om Hanna och Ida för allt de var tvungna att genomgå tack vare mig, haha. I owe you one, flickor!

Efter allt dethär åkte vi vidare mot bröllopsplatsen, med ett oändligt pirr i magen. Men det är ett eget inlägg.

Angelina på Salong Davini i Ekenäs – du är bäst! Tack tack tack tack tack tack tack!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: