Bröllopsresan – Sepang, Malaysia

Efter en kort nattsömn på Hotel Torni i Helsingfors vaknade vi till att roomservice knackade på dörren och så dukade de upp frukost i vår svit. SÅ värt den lilla extra pengen. Frukosten var precis vad vi behövde, och det blev massor över av det stora utbudet.

Sedan packade vi ihop allting och tog oss till flygplatsen. Vår efterlängtade bröllopsresa skulle äntligen börja. Vi flög Helsingfors-Istanbul-Kuala Lumpur och efter en lång men lugn resa var vi framme i Malaysia. Vi hade ju bokat en resa där vi hade flere stop, för att få se flere ställen.

Vårt första stop var Sepang i Malaysia. Vi hade en hektisk vecka, en stor fest och en lång resa bakom oss så det första vi ville göra var att koppla av. Vi hade alltså bokat resan så att vi första dagarna skulle bara koppla av på ett lugnt lyxhotelli Malaysia, sedan ta oss till Bali på lite äventyr, för att sedan åka till Kuala Lumpur för att avsluta vår bröllopsresa med en storstadsvistelse.

Vårt hotell i Sepang, Avani Sepang Goldcoast Resort, var härligt. Vi ville verkligen satsa på vår bröllopsesa och boka fina hotell. När vi planerade bröllopsresan letade jag efter hotell med över-vatten-villor, och råkade få syn på det här hotellet. Hotellet är format som en palm, och alla villor ligger alltså på styltor över vattnet. Tidvattnet här varierar stort, så ibland såg man havsbottnet, ibland trodde man att vattnet skulle komma ända upp till golvet!

Här kopplade vi alltså bara av. Sov länge, läste böcker (jag), låg vid poolen, tog promenader, gick på gym, åt gott och gjorde några utlykter. Låg i hängmattor, drack tropiska drinkar, brände oss i solen, vilade i små cabanas på stranden, såg apor och klappade på katter.

Efter vår vistelse här var vi verkligen utvilade, och redan sugna på lite äventyr. När vi anlände till hotellet frågade vår chaufför hur länge vi skulle stanna. När vi berättat det skrattade han stort och sa att det är alltför länge. Enligt chauffören kan man kanske trivas två dagar på hotellet men that’s it. Blev lite ledsen att höra detta innan vi ens kommit fram, men kan meddela att han nog hade fel. Visst, kan förstå att man kanske kan bli en aning uttråkad under längre vistelser. Hotellet är fint, och servicen är bra, men det ligger så långt ifrån något annat att det inte finns så mycket att göra. Visst, hotellet ordnar massa olika program varje dag, yoga på stranden, utflykter till vattenparker, olika kurser i Malaysiska hantverk, och visst, hotellet har egen strand med kajaker och surfbräder att hyra, de hyr cyklar och hotellet har även sin egen karting bana (!) – men för oss räckte våra fem dagar där mer än väl. Utvilade, mätta på god mat och solbrända åkte vi vidare.

Har så M-A-S-S-O-R av bilder så får helt enkelt dela upp det i flere inlägg.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: