Bröllopsresan – Kuala Lumpur

Okej, sista delen av bröllopsresan och så har vi det avklarat.

Efter långa, sköna, tropiska dagar på Bali var det dags för något annat. Det var dags att kamma sanden ur håret, byta ut flipflopsen mot skor och byta miljö från en tropisk ö till en miljonstad. Vi hade planerat att stanna de sista dagarna i Kuala Lumpur, ta in storstaden och fira Janis födelsedag innan vi skulle flyga hem igen.

Har varit i Kuala Lumpur en gång innan, (2013 åkte ensam över från Thailand för att få mitt visum förnyat) och det var så otroligt att märka hur mycket man kom ihåg. Gator, butiker, restauranger – jag hittade till dem utantill, från en gammal karta i mitt huvud.

Och visst var det fint, igen en gång. Petronas tornen, Bukit Bintang, China Town – allt. Jani har alltså inte besökt Kuala Lumpur tidigare, och det finaste var att se hur han trivdes och tyckte allt var så häftigt. Petronas tornen var Janis bästa minne från resan, mitt var Mount Batur på Bali.

Vi gick runt i olika stadsdelar, (mest i centrum pga så jäkla stor stad) men trivdes kanske ändå bäst i China town, ett område som vi besökte flere dagar i rad. Vi gick varken upp i Petronas eller KLCC tornet, pga Jani har höjdskräck och jag hade varit där innan, men visst var de häftiga att se i stadssiluetten. Petronas tornen syns nästan varifrån staden som helst, så det var lätt att navigera enligt dem, men hade nog ändå tappat bort mig utan Janis lokalsinne tror jag. Eller nej, kanske inte, är rätt försiktig av mig då jag reser ensam och med Jani vågar jag pröva på mera. Under våra dagar i KL åt vi god mat, beundrade staden, shoppade en del, åkte lokalbussar och gjorde en massa roligt.

Den sista kvällen i Kuala Lumpur var det Janis födelsedag, så då var det dags för fest. Vi klädde upp oss, åt finmiddag och hittade även en nattklubb nära vårt hotell.  Perfekt avslut på en mer än perfekt bröllopsresa. Världens bästa idé att få åka på resa med sin nyblivna man genast efter bröllopet ju!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: