En söndagskväll på Finlands äldsta biograf

Igår var det söndag, och vi skulle på bio till Ekenäs. Bio Forum är den äldsta biografen i Finland och just igårkväll gick den nya Tom Hanks filmen – Inferno. Vi hade en fribiljett som skulle användas innan årets slut, så vi passade på.

Biografen är rätt liten, och när vi kom fram en halvtimme innan föreställningen var vi de första på plats. Biografen är supermysig, ligger på en liten gata i gamla stan och osar småstad. Att biografen öppnade 1912 måste man kanske hålla i minne när man pratar akustik. Självklart att det inte går att jämföra med dagens nya biografer som Finnkino. Men mysfaktorn är hög, och att stöda småstadsföretagare är viktigt.

Själva filmen var halv-ok. Bra scenografi och en helt okej story, men den kunde inte leva upp till den första delen av Robert Langdon filmerna, Da Vinci koden. Men alltid lika mysigt att gå på bio ändå. Godis, mörka salar och hålla i hand när det blir för spännande.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: