Min födelsedag ♡

Igår var det min födelsedag! Det var väckning kl.6:40 för det var en vanlig  arbetsdag. Det var rätt konstigt, för i mitt föregående jobb där vi jobbade skift, fanns det alltid möjlighet till vardagsledigt, och oftast bad jag få mina födelsedagar lediga. Men nu när jag jobbar vanlig kontorstid måndag – fredag så var det bara att stiga upp, fixa frukost och köra till Helsingfors som vilken dag som helst. Dagen gick ändå fort, och under dagen fick jag order om att befinna mig hos svärmor efter jobbet. Jani hade nämligen planerat överraskningsprogram och vi åkte iväg gemensamt därifrån in till stan.

Fick veta små ledtrådar medan vi närmade oss stan. Trodde vi skulle på bio, men det första jag fick veta var att vi skulle ut och äta. Gissade sen på en mängd olika restauranger men ingen av dem var rätt, så Jani fick ge upp och bara ge mig nästa ledtråd. Nästa ledtråd var att det var en kändisägd restaurang. Här gissade jag också på en rad olika, men först när jag såg vart vi stannade fattade jag vart vi skulle! Farang! Blev superöverraskad och glad, har velat äta på Farang i flere år redan.

Vi gick in och fick genast sätta oss då Jani hade bokat bord, och så var det dags för en enda lång rad av utsökta mater och drycker. Jani hade beställt en tasting meny till oss, så närmare två timmar satt vi där och bara njöt. Så roligt att vi båda uppskattar god mat, för den här kvällen var en otrolig upplevelse i matväg. Aldrig tidigare har jag ätit en sjurätters middag, och det var fancy af att sitta där och bli serverad med en rätt efter den andra, alla supergoda. Pricken på i & körsbäret på toppen var då Jani hade ordnat så att personalen hade satt ett litet ljus i min efterrätt. De tågade in, placerade efterrätten framför mig, och så fick jag blåsa ut ljuset och önska något. Så liten, men så STOR gest! Sånt uppskattar jag verkligen.

Farang specialiserar sig på Sydostasiatisk mat vilket betyder typ en blandning av Thai-, Malay-, Vietnamesisk och Indonesisk mat. Allt sånt jag gillar alltså, och ändå var det helt nya smaker och kombinationer för mig. Så. Sjukt. God. Mat. Kan inte uttrycka det tillräckligt. Om du gillar asiatisk mat – Gå. Dit.

Efteråt var jag så trött att jag somnade på fem sekunder efter att jag lagt huvudet på kudden, ett bra tecken på en välfirad födelsedag kanske?

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: