Sjukledigt och insikter

Är sjukledig pga stress och utmattning. Va? Jag? Hur hände det? Ingen aning. Men får inse att jag kanske inte klarar av allting ändå. Det är en tuff bit att svälja, men måste själv inse att det inte går mera. Måste inse att fast jag tycker om att planera grejjer och göra saker, så åstadkommer det en konstant stress som jag inte blir av med.

Får också inse att det bl.a. betyder att jag inte kommer att genomföra min December utmaning. Det blir för mycket helt enkelt. För mycket stress. Och ja, det kan kännas konstigt att stressa över något sådant. Och nej, det är inte orsaken till själva stressen, men det är en påverkande faktor.

Själva stressen har nog börjat som något arbetsrelaterat, och inom ett år vuxit sig större. Vet ni den där känslan man har i magen när man är nervös inför någonting? Jag har det konstant nu. Det gräver i magen hela tiden. En slags oro. Kan heller inte koppla av, eller nolla hjärnan. Det går inte. Hjärnan går på övervarv hela tiden. Den enda gången jag lyckas att bara koncentrera mig på det jag gör och inte tänka på annat är på gymmet. Endast där kan jag nolla hjärnan.

Så sjukledigheten kommer att gå mindre ut på utmaningar och planering, och mera på carpe diem, och avkoppling. Ska försöka hitta sätt att koppla av hjärnan på.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: