2016 på Spotify

Dags att blicka tillbaka på 2016 som snart är över. En av de saker jag mest ser framemot är årliga sammanfattningen av ens musik på Spotify. I år skickade Spotify mitt musikår sammanfattat på finska av någon anledning?, men vi ska inte låta det störa. Mitt musikår 2016 varsågoda.

2016 har bestått av 28 000 minuter musik. Tjugoåttatusen! Okej, använde Spotify för att söka upp en massa musik till bröllopet, och hörde sedan igenom spellistorna för bröllopet minst hundra gånger. Men ändå 12 000 minuter mer än 2015!

Inte superöverraskad av mina favoritlåtar, fast det känns länge sedan jag lyssnade på dem. Var hopplöst förälskad i Younghearted och typ alla deras låtar. Försökte få Jani övertalad att ha ”Jos sä oot mun” som vår bröllopslåt, men det gick han inte med på. ”Oota mua” hade jag på repeat hur länge som helst. Johanna Kurkela har en så otroligt vacker röst, och så försökte jag lära mig orden till den. ”Supergirl” av Anna Naklab är min powerlåt ännu idag. Girlpower, tro på dig själv, och akustisk gitarr allt i en och samma låt – WIN!

Kan inte annat än instämma. Boyce Avenue toppar listan och jag tycker jag konstant hittar nya bra låtar av dem. De sjunger en del covers, en del egna låtar och jag gillar dem alla. Tycker ändå det är rätt fint att jag tillhör topp fanprocenten! Så fin mjuk musik. Som sagt var jag förälskad i Younghearted och spelade alla låtar av dem konstant så ingen överraskning där inte. Peter Bradley Adams är också en av mina all time favoriter som jag i år upptäckte många bra låtar av. Mjuk gitarr musik med en otrolig röst. Kalla kårar och harmoni. Ed Sheeran, förra årets mest lyssnade artist har fallit lite ner men finns fortfarande kvar på listan.

En liten överraskning på listan är Chris Young, men som jag nångång sagt så går mitt musiklyssnande i klara perioder, och Chris Young skyller jag på min non-stop Country period i somras. Ändå så fin röst! Ni ser ju hurdan musik jag gillar va? Gitarr, akustiskt, mjukt och manliga röster.

Det här är kanske mest överraskande av allt. Att jag lyssnat på mest musik på Onsdagar. Varför just onsdagar? Ingen aning. Tycker jag lyssnar på lika mycket musik varje dag, fast kanske jag tankar energi och goda musikvibes mitt i veckan för att orka veckan ut, vem vet. Onsdagar iaf, min musikdag.

Här ser ni hur tidigare musikår sett ut för min del;

2015

2014

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: