Årsöversikt 2016

JANUARI

Först i Januari fick vi ordentlig vinter och snö som inte smalt bort. Flickorna var hos oss en helg och vi njöt av vintern genom att skrinna på den lilla dammen bakom mina föräldrars hus och genom att göra snöänglar på marken. Bröllopsplaneringen fortskred och jag gjorde slutgiltiga valet av brudtärnor. Det blev ordentligt kallt med -28 grader och jag tog några promenader för att koppla av lite, bl.a. i Esbo och i Brunnsparken. Det snöade verkligen mycket och vi besökte flere bröllopsmässor då det endast var 6 månader kvar till bröllopet plötsligt. Vi skickade Save the date kort och var på jakt efter bröllopstårta. Hann ännu med kinamat, inflyttningsfest och livespelning av mitt favoritband Younghearted. Jag tränade hårt och började se resultat.

FEBRUARI

Save the date korten hade nått fram och jag visade dem på bloggen. Skrev också om hur det gick till när jag hittade the dress, alltså bröllopsklänningen. Det var Runebergsdagen, Jani reste runt Finland på olika mässor och jag saknade honom mycket. Under tiden gick bröllopsplanerna framåt och när Jani kom hem hade vi vintasting. Jag var med i en bilolycka, den första i mitt liv, men jag fick inte en skråma. Däremot var jag tvungen att köpa ny bil. Vi träffade bröllopsfotografen och jag var så nöjd med val av bröllopsfotograf. Det blev Valentines day vilket vi firade med en supermiddag hemma. Jani lagade mat, och vi drack vin och åt olika efterrätter. Besökte vinterträdgården medan snöstormen härjade utanför. Jag gick på olika promenader både ensam och med kompisar & hundar. Det fick mig att må extra bra.  

MARS

I början av Mars träffade jag Annu för fika på Andante. Vi lekte kurragömma i skogen när flickorna var hos oss och jag gick till frissan för första gången på 1½ år. Jani och jag åt brunch på Oiva för första gången på länge och gick sedan på vigselringshopping. Beställde mina drömmars ring, fick exakt den jag vill ha och var så jättenöjd! Bröllopsplaneringen innehöll planer på frisyr & blommor. Flickornas klänningar för bröllopet anlände, vi tittade på kostymer till Jani och vi bokade cake tasting. Det gick framåt äntligen! Jani var mycket borta igen men när han kom hem gick på dejt och bokade sparesa till Tallinn. Jag besökte vårmarknaden i Fiskars men den våriga dagen övergick till snöstorm. Ida och jag besökte även nyrenoverade Serendi. Hade lite motgångar i bröllopsplanering och hade svårt att hitta en ledig präst. Jani och jag stack till Tallinn på vår efterlängtade sparesa och fick äntligen lite tumistid. Passade samtidigt på att handla sprit för bröllopet.

APRIL

Bröllopsplaneringen tog fart och vi fick massor fixat. Vi bokade några resor som en miniresa till Stockholm och så vår drömmiga bröllopsresa. Jag fick min vigselring från guldsmeden, blev nervös då det endast var 100 dagar till bröllopet. Vi beställde bröllopstårta och jag drömde ett flertal bröllopsmardrömmar. Vi fick mera snö ännu i April, men överlag blev det varmare. Annat vi hann med i April var en dagsutflykt till Svartå slott och en lyxig lunch i samband med det. Annars skrev jag såhär:

”När jag om ett år eller så tittar tillbaka på April och undrar över hur få tankar jag fått ner i skrift kan jag kanske bara konstatera att jag a) haft mycket jobb b) haft kvalitativ fritid. Jaja, bloggen går på sparlåga och motivationen fattas största delen av tiden.

Men däremellan jobbar jag och njuter av livet. Jag känner mig melankolisk, ligger i soffan under filten, lyssnar på bra musik, läser fina historier på Instagram, fyller på mina Pinterest boards med fina bilder, fixar småsaker för bröllopet, hundvaktar snälla hundar, tänker på livet och ålderskrisar lite, smygprovar min vigselring när Jani inte ser, försöker att skapa någonslags rutin bara för att sedan strunta i den, kollar på avsnitt efter avsnitt av Gilmore Girls.”

MAJ

Vi tog emot Maj med Vappenfirande i Aurora parken i Esbo med Janis familj. Vi bokade präst för vigseln, tog spontankaffe i Serendi och jag jobbade många långa dagar i sträck. Hade dock ledigt ibland också och hade fullt upp med att fixa bröllopsgrejer. Det blev varmt, jag fick sommarkänsla, och vi åt årets första grillmat. Man kunde röra sig ute utan jacka och vi åkte äntligen iväg på Stockholmkryssning med flickorna. Vi besökta bl.a. Kungsträdgården och Skansen och det var så varmt att vi var tvungna att använda solskydd och dricka en massa vatten för att klara oss. Vi hade superbra väder hela resan! Väl hemma var det morsdag och jag fick så fina morsdagskort av flickorna, blir riktigt varm i hjärtat bara av tanken. Det blev äntligen säsong för körsbärsblommorna, och det fick ni minsann se mer än ett inlägg av. Vi bokade det sista för bröllopsresan, jag förde bröllopsklänningen för att sys in och hittade världens finaste brudslöja. Jani var på mässa men under tiden hade jag Gilmore girls maraton, beundrade smultronen som började blomma och tog promenader. Vi fick smakmiddag inför bröllopet på Brasseriet och bestämde därmed även maten för bröllopet.

JUNI

Det blev sommar och syrenerna blommade! Det doftade syrener när jag tog en promenad i Munksnäs och jag räknade ner dagar till första delen av min sommarsemester. Vi fixade ännu mer bröllopsgrejer, och jag letade bröllopsinspiration på Instagram och Pinterest. Vi åkte till stugan några nätter med flickorna, spelade minigolf, och åt somriga maränger, jordgubbar och glass. Det blev kallare igen. Det blev minisemester och Jani & jag bokade spontan roadtrip längs västkusten upp till Kristinestad och Jakobstad. Under den resan njöt vi av sommarfinland, gick på sandstranden i Yyteri, grillade smores över öppen eld, hälsade på min morbror och så övernattade vi hos min Hanna i Jakobstad. En väldigt lyckad resa, en av de bästa minnen från förra sommaren. Det blev midsommar och det firade vi såklart på stugan med familjen. Jani tog mig ut på en båttur i solnedgången, vi åt god mat och hade det bra. Jag hittade läsivern igen med några bra böcker på raken, men överlag bloggade jag ganska lite. Bröllopet närmade sig och det fanns massor att göra, som att fira sommaren, så bloggen fick gå i sommartakt.

JULI

Juli var en tyst period på bloggen då livet var mest en nedräkning till bröllopet och en massa sista fixas och inköp. Mamma, pappa & jag gick och hörde på lysningarna i St Katarina kyrka i Karis och det började bli mer och mer verkligt. Slutligen var det dagen innan, jag stressade vettet ur mig, vi hade rehearsal inför vigsel och så tillbringade jag en sömnlös natt på stadshotellet i Ekenäs med Hanna natten innan bröllopet. Plötsligt var det dags för den där stora dagen vi drömt om och planerat inför i 11 månader. Vi hade en lyckad och kärleksfull bröllopsdag och efter det blev det paus i bloggen medan jag semestrade i Malaysia och Indonesien.

AUGUSTI

När vi kommit hem från bröllopsresan gick jag äntligen igenom alla bröllopsförberedelser och börjde berätta hur allting hade gått till, ni kan läsa första avsnitten här;

Festplatsen

Ceremonin

Bröllopsveckan och dagen innan

Morgonen på den stora dagen

I Augusti var det även dags att åka till Blockfest i Tammerfors. Där tillbringade vi ett knäppt veckoslut med att dansa och sjunga. Vi besökte även samtidigt Janis kompisar och gosade med hundar, kattungar och klappade på hästar. Månaden gick mest ut på att återhämta sig efter bröllop och semester men vi avslutade månaden lugnt med att campa i vårt vardagsrum.

SEPTEMBER

Det blev svalare, och hösten började smyga sig på. Jag tände levande ljus i kvällsmörkret, pallade äpplen av grannen och njöt av hösten. Vi badade i badtunnan, brunchade på bl.a. Dylan, hade playdates med flickorna och systers barn. Störst var ändå att våra bröllopsfoton äntligen blev klara!! Därmed kunde vi fortsätta med bröllopstemat med följande inlägg;

Vigseln

Bröllopsfesten

Den första dansen

Maten

Bröllopstårtan

Tackkort

Visade även äntligen upp bilder från bröllopsresan. Det var en del av processen för mig, att skriva av mig allt som jag upplevt. Det var ändå en så stor och livsförändrade grej, så så här i efterhand var det jätte viktigt för mig att få skriva av mig. Avslutade månaden med brunch där hemma, och ett nytt jobb.

OKTOBER

Oktober kom och löven i träden exploderade av färg. Det blev höst nästan på en gång. Jag försökte vänja mig vid det nya jobbet och hade svårt att hitta varken tid eller ork för bloggen. Istället gick vi på bio i Ekenäs och jag började träna igen mer på allvar efter en paus ända sedan bröllopet. Det blev mer och mer mörkt ute och jag hade väldigt lite fritid kändes det som. Så här skrev jag i Oktober, tycker det summerar månaden ganska bra Det är höst ute, stormvindar, regn och ruskigt. Inne höstmyser jag. Eld i brasan, yllesockor på fötterna, bakar tröstande bakverk. Ligger i famnen på Jani så ofta det går, däremellan bläddrar jag sönder Instagram.  Här började jag känna mig verkligen nere. Här kändes det som att något var fel men försökte bota det med allt jag kunde.

NOVEMBER

Tre dagar in i November blev jag faster för första gången! Lilla baby V föddes äntligen och det var stort och så overkligt. Första snön föll tjock över marken och låg kvar ganska länge. Det var vinter idyll som bäst. Tog flickorna med oss och åkte på en härlig spaweekend till Tallinn. Annars mötte jag kompisar, satt på Serendi ibland. Vi invigde glöggsäsongen hos bror, och hälsade på nykomlingen för första gången. Jag åt middag med Hanna som var i stan och så hade jag teamdag på jobbet som innehöll bl.a. middag och live konsert med FORK på Alexandersteatern. I mitten av månaden hade jag födelsedag och åt sjurätters middag på Farang med min finaste! Det var en superfin födelsedag! Jag var på baby shower i Kantvik och firade en blivande mamma. Snön gjorde en sån julfiilis, började redan lyssna på jullåtar och firade lillajul lugnt där hemma. Var på en aning bättre humör i November, men under ytan bubblade det.

DECEMBER

I början av December försökte jag se framemot jul, hålla mig upptagen och samtidigt koppla av. Vi åt självständighetsbrunch med Janis jobb, men dagen efter föll jag ihop. Jag tog mig till läkaren och tillbringade följande veckor sjukledig. Stress och utmattning var de första diagnoserna, men slutligen kom läkaren fram till panikångest. Försökte ändå göra sånt som gör mig glad så vi besökte julgatan, gick på lunch på Bronda med Janis familj, drack glögg, åt pepparkakor och klappade snälla hundar. När det var en bättre dag hade vi date night med Jani på KW. Snön försvann men försökte få in julkänslan ändå. Julmös , bakade pepparkakshus, och firade slutligen en fin, stillsam jul med mamma och pappa och följande dagar var en rad av julmat och familjehäng. Under mellandagarna tog jag mig tillbaka på jobb och det gick hyfsat bra, trots att vissa dagar var tunga. Vi ställde till med traditionsenlig nyårsfest hos oss. Vi gick helt på barnens villkor, skjöt några rakter, åt massor av god mat och badade badtunna mitt i natten. Det var ett bra, stressfritt slut på 2016.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: