Jul vol.2

Igår kom Janis moster på besök från England. Hon bor där med sin familj. Hon brukar hälsa på varje sommar, men har inte varit i Finland under vintern på närmare 20 år. Nu när det äntligen var dags, överraskade hennes syskon henne med julfirande. Igår den 5. januari anlände hon, och vi fick fira en andra jul.

Det var det mysigaste jag varit med om på länge, liksom vem har bestämt att julen måste vara bara en gång i året? (Okej fattar ju att det har att göra med kristi födsel och att det är just 24.12 men whatevs). Det var inte datumet som gjorde julkänsla igår, för det hade vi, utan det var människorna, stämningen, och känslan av väntan.

Vi satt i vardagsrummet och överraskade henne genast när hon kom från flygplatsen. Juldekorationerna var framme, julmusiken spelade och granen stod så grön och grann i stugan. När hon hunnit komma över överraskningen plingade det på dörren, och där stod självaste julgubben! Det var så roligt, vi bara skrattade hela tiden, både åt hur roligt det var men också åt hur överraskad hon var. Vi hade alla varit snälla igen, för vi fick varsin liten julklapp.

Efter allt detta var det ännu dags för en riktig julmiddag! Lådor, skinka, sill, gravad lax – hela köret. Och gud så gott det var nu igen när man inte ätit det på några veckor! Tog till mat flere gånger och var nästan helt i koma efteråt.

Ändå så fin kväll, vår andra jul, eller första för i år helt hur man ser på saken. Jul i Januari, inte så dålig idé.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: