Lilla vinterlistan

Vad tycker du om vintern? Jag gillar verligen vintern. När det ordentlig vinter vill säga. Alltså -10 grader och massor av snö. När det är så kallt att det knastrar under fötterna när man går ute. När snön glittrar i solskenet. Gillar inte +1 grader och slask. Nä usch.

Hur kommer du se ut i vinter? Svart lång jacka, rutig halsduk, svart mössa och bruna skor. Svarta tjocka strumpbyxor och tröjor. För det mesta.

Snö och -20 grader eller snöfritt och +10 grader? Det här svarade jag på nästan redan egentligen men -20 grader med snö.

Några särskilda planer för din blogg i vinter? Nej. Bara ta det som det kommer. Inte stressa, utan skriva när jag har tid och lust.

Vad gör du för att få upp värmen när det är iskallt ute? Kramas med Jani i soffan, höjer på golvvärmen, ber Jani elda i spisen, badar bastu.

Berätta om ditt bästa vinterminne? Hmm, måste nog nästan säga alla våra resor till Lappland när jag var liten. Min mosters familj och vår familj bilade upp till Lappland nästan varje vinter. Vi var flere gånger till bl.a. Luosto, Iso Syöte och Ylläs. (Har också besökt Ruka och Levi men det var senare i livet).

Nämn fyra saker du vill göra i vinter? Åka pulka (check!), åka slalom, simma i simhall & hitta bra, lätta och hälsosamma recept att laga mat med.

Nämn kultur du planerar att konsumera inom de närmaste månaderna? Planerar hålla upp min läsiver som jag fått igång igen med att läsa bra böcker. Vet dock inte vilka böcker än. Just nu läser jag en novellsamling. Vill gärna också gå på något bra museum. Känns som att det var länge sen jag gick på något museum.

Vad vill du att ska vara annorlunda denna vinter i jämförelse med förra vintern? Jag hoppas det blir en lugn och framgångsrik vinter på jobbfronten. Kan inte berätta mera än men idag får jag svar på en grej så då vet jag mer.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: