Framsteg och djupa dalar

Jag träffade min psykolog idag. Jag gillar henne. Jag är alltid så hoppfull när jag går därifrån. T.o.m. idag då jag har en lite sämre dag, var jag glad när jag gick därifrån. Vi pratade om hur det gått sedan sist, vi gjorde en mentalitets övning och så sa hon något som verkligen tröstade mig. En helt vanlig tanke, men något jag behövde höra. Något självklart, men ändå var det en ahaa-tanke jag fick.

Vi pratade om hur det går i vågor hur jag mår. Att jag på toppen av vågen tror mig vara frisk föralltid, bara för att nästa dag slungas ner i djupet. Hon sa att när jag når toppen, borde jag istället för att tänka ”nu är jag frisk”, istället tänka ”nu är jag friskare.” För jag gör framsteg, det gör jag, men om jag tänkte på topparna annorlunda, skulle dalarna kanske inte kännas så djupa och oöverkomliga.

Något att tänka på och öva på tills nästa gång.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: