Hjärtat slår lite hårdare med billigt vin

”Hjärtat slår lite hårdare med billigt vin. Pulsen går lite snabbare med koffein.” Text ur låten Kärlek eller inbillning av Lovisa Negga

Det finns dagar som är så himla bra att man blir helt uppspelt. Som förra lördagen. Min kompis Ida och jag hade lite planer på att åka till hennes tomma lägenhet som hon ska hyra ut. Där skulle vi dricka vin, måla lite väggar och kanske övernatta i sovsäck i den tomma lägenheten. Men när det inte blev av kom Ida med en ännu bättre idé! Hon frågade om vi skulle gå på bio och smuggla in lite vin. Sånt kan man ju inte tacka nej till! Att gå på bio är en av mina favoritaktiviteter, likaså att dricka vin, så varför har jag inte tänkt på att kombinera dessa två innan?

Började med att åka hem till Ida, där bjöd hon på mat och jag fick gosa med en söt hund. Win win. Det var Ida som fick bestämma vilken film vi skulle se (det fanns bara två val i den lokala biografen) och slutligen blev det Tom of Finland. Var inte så jätte pepp på att se den då jag inte blivit så tagen av trailern jag sett, men den var mycket bättre än jag tänkt. Så tankeväckande. Den gav perspektiv.

Tömde nästan en hel flaska vin under bion, blev tipsy och skvätte ut vin över mina byxor när jag skrattade för hårt. Det var kanske bara femton personer i hela salongen, och eftersom vi var ett gäng på fem personer kunde vi bre ut oss och så gjorde det inte så mycket att vi satt och småfnissade pga vinet.  Smuggla in vin på bio, helt klart en bra grej. Om ni inte gjort det ska ni lägga det på er bucket list!

Vi avslutade med att tömma vinflaskorna och så satte vi oss på Serendi för en liten kvällsbit. På Serendi fortsatte vi med att prata, skvallra och fnissa, fortfarande lite småfulla på vin. Bästa kvällen på länge!

1. Hemma hos Ida / 2. God mat, nam nam! / 3. Hunden Dixie ute i solnedgången / 4. Dixie värmer våra fötter medan vi äter / 5. Bio Pallas i Karis / 6. Tomt i biosalongen / 7. Popcorn + bio = sant / 8. Smuggla in vin på bio, bästa jag gjort på länge / 9. Kvällsbit på Serendi / 10. Ida 

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: