Systerhäng, söndag och Ikea

När jag kört hem min syster och barnen på lördagen efter kalaset, hade jag inga planer, och eftersom Jani skulle jobba sent blev jag hos dem några timmar. Det var roligt med lite systerhäng och plötsligt bland alla diskussioner hade det gått flere timmar och det var dags att ta sig hem.

Jag sov jätte dåligt den natten av någon orsak och när jag vaknade på söndag var jag redan utmattad. Blev shockad då marken plötsligt var vit av snö! Det hade ju varit så vårig väder på lördagen! Tog mig till mamma och pappa för frukost och så plockade Fia, min brors sambo, upp mig där och så var det dags för Ikea. Vi hade både långa listor på vad som skulle inhandlas och vi det mesta köpt som vi verkligen behövde. Vi gick omkring och planerade och drömde och inredde våra drömhus.

Det jag själv var ute efter, förutom nya lakan, ramar och kökshandukar bl.a., var sorteringsfat. Jag frågade Jani en dag ”Ska vi börja sortera?”. Han sa nej. Men jag bestämde mig för att försöka i alla fall. Jag tänkte att om jag gör det lätt för honom, med tydligt utmärkta sorteringsfat, kommer han nog förr eller senare att komma in i rutinen att sortera han också. Så nu har vi en sorteringsstation där hemma så vi kan börja sortera, och trots att det ännu är småskaligt så tänker jag att det är en bra början, och går det bra kan vi börja sortera allt mer och mer. Rädda naturen!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: