Instagram i Mars

April började med ett veckoslut med flickorna. Vi lagade mat, hade myskväll på soffan och njöt. Vi avslutade helgen med picnic i Vinterträdgården innehållande macaroons bl.a.
Testade på ny glass, ekologisk lakritsglass – den bästa jag någonsin ätit! Rekommenderas! Vi och Presidenten av Finland (not kidding) blev bjudna på 10 års födelsedag. Presidenten avböjde respektfullt men vi klädde upp os och festade ändå.
Vårens första tecken började komma fram, här i form av videkissor som min syster hade plockat. Vi åt avskedsmiddag för en kollega och gatan vi åt på var så här mysig med ljusslingor i träden.
När en lyckas (enligt egen åsikt) med både klädsel och smink en helt vanlig vardag, då är det obligatoriskt att föreviga det med en selfie. Vårt lunchställe serverade vietnamesisk Pho till lunch en dag, och det var megagott!
Jag tog en cider med Ida på Serendi en kväll, kommer jag ihåg rätt åt vi ägen något gott, och pratade om allt i hela världen som vi brukar. En solig vårmorgon åkte jag iväg till Danmark på arbetsresa i fyra dagar och tre nätter.
Århus var så vårigt, varmt, soligt och fint. Blommorna utanför rådhuset blommade och gatorna var torra. Parken vid musikhuset grönskade och det var skönt att gå omkring i staden.
Vi gick så mycket att jag fick sjukt i benen efteråt. På vår fritid hade vi tid att bl.a. se katedralen, besöka Den gamle by, sitta på caféer och äta på Street food market.
Danmark var några steg före Finland i våren och det var så fint att se blommor i parkerna, inget är ju ändå ett så säkert tecken på vår än när naturen vaknar till liv. Vi gick längs Åboulevarden och vyerna tyckte jag påminde lite om Åbo.
I en av parkerna i Århus fanns en gammal vindmölla som vi beundrade lite grann, men det som var mest fascinerade faktiskt var att folk hade picnic i parken runtomkring. På vägen hem var utsikten magisk, som ett slags mellanrum mellan himlen och jorden.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: