På åtta kilometers höjd

Exakt en månad sedan tog jag ett flyg västerut, till Danmark närmare bestämt. Flyget lyfte i tid och resan började bra. Jag hade hela bänkraden för mig själv (!) på det tidiga flyget så jag kunde breda ut mig och ha det bekvämt. Satt vid fönstret, tittade ut och försökte följa med var vi var anefter att flyget klev högre och högre. Ring 3:an kände jag igen, men sen blev det svårt att följa med och snart tappade jag bort mig.

Jag såg kusten hela tiden, och ungefär 20 minuter efter att vi lyft såg jag plöstligt något som såg bekant ut. En sjö. Och ja, visst var det Läppträsk med sin distinkta form jag såg. Därifrån var det sedan lätt att navigera, då jag visste att sjön vår sommarstuga ligger vid ligger ganska nära. Snabbt hade jag identifierat även den och snappade ett foto. Jag kunde alltså se var vår sommarstuga låg, ungefär var vårt hus var (såg inga hus dock, vi var ju 8km upp i luften) och Karis centrum. Sedan Ekenäs bron, Pojoviken och slutligen Hangö udd och Tulluddsstranden. Så konstigt att se bekanta områden från 8 kilometers höjd, medan vi flög vi 733km/h (jag vet för jag kollade på flyginformationen just då, och la även märke till att det på denna höjd var -44 grader). Känner ni igen området från denna höjd?

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: