Kos – Roadtrip, turkost hav och varma källor

En dag under vår semester på Kos, bestämde vi för att hyra en bil för att ta oss runt lite. Kos är en så liten ö att det lätt går att ta sig runt på en dag. Vi hyrde en cabriolet, och visst var det skönt att åka och köra på små vägar förbi vingårdar och fina landskap då den varma vinden blåste i håret och solen värmde huden.

Vi tog en tidig start, och vårt första stop på vår roadtrip var de varma källorna nära vårt hotell. Till Dodekanisos ögrupp hör förutom Kos, även Nisyros som är en vulkanö, och pga detta finns det även varma källor på Kos. Där på stranden strömmade det varmt vatten från underjordiska källor, och bildade varma källor – naturens egna bubbelbad. Okej, det luktade lite lite svavel, men inte så mycket att det störde. Definitivt värt ett besök!

Vattnet var så hett att man ibland var tvungen att ta ett dopp i det betydligt svalare havet på andra sidan stenmuren. Så knäppt att det på ena sidan en stenmur kan vara hett vatten, och på andra sidan vanligt havsvatten!

Havsvattnet här var turkost och väldigt klart, så det blev många dopp i det fina Egeiska havet.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: