Morgonlistan

När går du upp?
Har ju nuförtiden lyxen att själv bestämma min arbetstid, men tycker ändå om att åka tidigt, för då får man också åka hem tidigt. Så alarmet går oftast mellan 6:00 och 6:30. På lediga dagar, när jag får sova så länge jag vill, brukar jag vakna mellan 9:00 och 10:00 (fast ibland ligger jag kvar till 11 och bara njuter av att inte måsta stiga upp).

Vad är det första du gör varje morgon?
Stänger av alarmet, stiger upp försiktigt för att inte väcka Jani och går sedan till badrummet för att klä på mig. I badrummet har vi nämligen golvvärme och en såndär energisparlampa som är svag när man tänder den, men blir sedan sakta ljusare. Ganska soft sätt att starta sin morgon, blir inte bländad av full belysning genast och har ett varmt golv under fötterna.

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon? 
10-15 minuter ungefär, har en rutin så det tar inte så länge.

Är frukost viktig? 
Ja det är ju viktigt att äta med jämna mellanrum, speciellt nu när jag följer ett matprogram. Nuförtiden när jag är van vid att äta frukost så kan jag inte vara utan.

Vad äter du till frukost? 
Frukostsmoothie. Fixar den klar redan kvällen innan och så dricker jag den antingen i bilen eller när jag kommit in på kontoret. Nu pga. matprogrammet blir det inte så spännande frukostar på helgerna heller, men om jag fritt fick välja skulle det vara färska varma baguetter, färskost, prickig korv, gurka och en kopp te, någon god granola med yoghurt och färsk juice.

Är du morgontrött? 
Ja och nej. Stiger upp när jag måste, och har blivit van med tidig väckning, men skulle jag få välja skulle jag nog sova till 10:00 varje morgon.

Vad har du för alarm? 
Den som är default i Bedtime appen i min telefon. ”Early riser” heter den tydligen. En mjuk signal att börja morgonen med. Fullständigt HATAR Janis alarm, den är som ett slag i ansiktet om man vaknar till den på morgonen.

Hur ser en perfekt morgon ut?
Vaknar av mig själv, samtidigt med Jani och ute är det en fin sommardag. Vi är båda utvilade och myser i sängen en stund. Sedan stiger vi upp och dukar upp ett mega frukostbord med bara sånt vi gillar. Kanske äter vi det ute på terassen. Vi äter länge, njuter av varandras sällskap och tänker tillbaka på den roliga kvällen vi haft. Sedan går vi ut, hämtar posten, och med oss har vi en hund i som viftar på svansen.

Vad är det bästa med morgonen?
Att jag har en stund för mig själv när jag kör till jobbet. Hinner lyssna på något morgonprogram på radion och vakna till lite.

Hur går du helt klädd på morgonen? 
Om det är en vardag har jag lagt fram kläderna kvällen innan, och klär på mig genast på morgonen för att komma igång. Om det är en ledig dag går jag i leggings, min oversize Ramones t-shirt och mina tofflor av merinoull som jag fått av Jani. Åtminstone nu på vintern. Kommer inte ens ihåg vad jag brukar ha på mig lediga sommarmorgnar.

Lista från Sandra Beijer.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: