Kos – Zia, höjder och höjdpunkter

Slutet på vår roadtrip, och höjdpunkten på resan enligt mig, var när vi stannade i Zia för att äta middag. Vi hade fått tips om att besöka Zia vid solnedgång och det kan jag tipsa vidare om. Vyerna från Zia är fan-tas-tis-ka! Zia är en bergsby, och därifrån ser man ner över norra kusten av Kos, och en bit ifrån ser man ön Kalymnos. Lönar sig dock att boka bord om man vill äta på någon restaurang just den tiden. Det hade vi lyckligtvis gjort i god tid och fick det bästa bordet på restaurang Oromedon. Där satt vi på takterassen, under vinrankor med vyer som var så häpnadsväckande fina, att det var svårt att komma ihåg att äta.

Personalen på restaurangen var toppen och servicen likaså. Alla var så snälla, och vi blev väl omhändertagna. Till exempel tillredde de en grekisk rätt (saganaki) bara till oss som jag inte hittade i menyn och frågade efter, och när de kom med efterrätten hade de lagt tomtebloss (spratelstickor på västnyländska) på rätterna och så sjöng de ”happy birthday” till oss alla trots att ingen av oss hade födelsedag eller ens hade nämnt något om en födelsedag, haha. Hela restaurangen vände sig om och tittade på oss. Så knäppt, men ändå så roligt.

När vi skulle betala notan fick vuxna dessutom en gratis alkoholfri dryck och flickorna fick varsin slickepinne. På vägen hem körde vi med taket nere och tittade på stjärnhimlen. Det var en varm kväll, vi slingrade ner för berget längs serpentinvägar, lade upp händerna i luften och tjöt och fnissade. Livet var sådär extra härligt just där och just då.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: