Bentley 10 veckor

När Bentley var tio veckor började jag jobba igen. Som tur har Jani så flexibelt arbete att han kunde bli hemma med Bentley. Han jobbade distans och Bentley hade således sällskap under dagarna.

Det var med förvånanssvärt tungt att lämna honom när jag åkte på jobb, men jag visste ju att han har det bra. Bentley och Jani blev närmare varandra, och det var jag jätteglad för!

Bentley växte ganska mycket, speciellt på höjden och hans blev bara växte och växte. Han vägde 9,9kg vilket var helt okej med tanke på ålder och syskonens vikt.

Vi övade mer på att åka bil, och åkte bl.a. till stugan en dag för att simma. Bentley tittade intresserat på från bryggan medan jag simmade, han ylade och försökte nå mig. Och så plöstligt.  Hoppade. Han. I. Från. Bryggan. Vår lilla valp! fick hjärtat i halsgropen när jag fattade vad han höll på med. Då var det försent. Han hoppade i och plumsade förstås i med sån fart att han for under vattnet. Tror han blev lite skrämd, men inte så skrämd som jag. Han simmade genast tillbaka mot bryggan och simmade fint, men simmade ändå fram till honom och höll handen under hans bröstkorg som stöd. Lyfte sedan upp honom på bryggan. Han såg snopen ut stackarn, och ni skulle ha sett hur liten han var när den fluffiga valp-pälsen låg tätt intill den lilla valpkroppen. Han var så, så liten!

Bentley åt nu en gång mindre om dagen, men mera i mängd. Han åt nu 2dl åt gången, fyra gånger om dagen. Han hade god aptit och kom alltid glatt när han förstod att det är matdags. Förutom mat gillade han sina skolningsgodisar, blåbär och hallon. Naturell yoghurt och surmjölk var fortfarande favoriter.

Vi övade nästan mera på att gå lös än att gå i koppel, och det gillade Bentley. Han gick ok i koppel, men det är klart det var roligare att gå löst.

Sista dagen som 10 veckors valp avmaskade vi honom i väntan på vaccinationerna följande vecka. Vi kom att vara tvungna att vaccinera honom som 11 veckor och 6 dagar för att ha vaccinationsskyddet i ordning på valpskolan som vi anmält oss till. Jag hade förväntat mig en fight med att få honom att äta maskmedlet, men vi blandade det i lite leverkorv och han hade ätit upp allting med rekordfart. Inga problem med maskmedel här inte! Duktig pojke!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: