Bentley 16 veckor, 4 månader

När Bentley var 15-17 veckor besökte vi Lappvik med hans kompisar Nasse och Dixie, och min kompis Ida. Vi gick en lång, men långsam, promenad i skogen och tog en lekpaus vid stranden. Dixie simmade medan småpojkarna sprang och lekte. Bentley njöt av att få vara lös på stranden med sina kompisar.

Bentley såg hästar på andra gången i sitt liv, nu en längre tid och nu känns det som om han fattade att det var ett djur. Vi satt länge och tittade på grannens hästar på betet, och Bentley försökte gå fram och snusa men det tyckte jag inte var en bra idé just då pga. el-stängsel och okänd häst.

Vi fortsatte med valpkursen och Bentley fick massvis med beröm. Varje gång vi kom fram sa tränaren att han växt. Och det gjorde han ju, det var bara svårt att se när man såg honom dagligen.

Bentley fortsatte med hyss och vi vaknade kl.03 en natt av att han spydde upp två strumpor. Blev så ledsen för jag har varit jätte noggrann med att inte lämna strumpor framme, och kan inte förstå var han fått tag i de där två strumporna. Tur att han spydde upp dem, och tur att det inte hände något värre. Har varit neurotisk angående strumpor efter det.

Bentley fick sin andra runda vaccin, och det skulle inte ha kunnat gå bättre. Jag gick ensam med honom och han började vifta på svansen när han fattade att vi skulle gå in på Evidensia i Lojo. I väntrummet var han jätte snäll, jag vägde honom och vågen visade 16,1kg vilket var mer eller mindre exakt det han skulle väga då. Vi tränade på att ligga still i väntrummet, och en ägare till en annan hund som väntade berömde att Bentley var duktig för att vara så liten. När veterinären gav vaccinet märkte Bentley inte ens det, så allt gick smärtfritt. Vi tog inte rabies vaccinet, så vi får boka in ännu en tid för att få det sista vaccinet. Nästa vaccin ska han få vid 1 års ålder.

Vi ökade på matmängden, då han verkade hungrig ofta och han var i önskad viktklass. Vi försökte vara noga med matmängd speciellt nu när han växer så benen ska orka växa och bära honom livet ut. Ibland fick han även kalciumtillägg.

Han blev sakta mer och mer rumsren, och nu började han gå till dörren när han ville ut. Det var ändå svårt och veta när han ville ut och kissa, och när han bara ville hämta en käpp. Men ett framsteg i alla fall. Det var bara sällan han kissade inne.

Hela hans valptid doftade han så gott. Han doftade valp. Önskade jag kunde ha sparat hans doft i en burk i all evighet. Trots det var det även dags för hans första bad. Han har varit otroligt renlig för att vara valp, och först nu bestämde vi för att tvätta honom. Han var lite osäker och rädd i början, men det gick ändå bra tycker jag. Och hans päls var, om möjligt, ännu mjukare än innan nu!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: