Bentley 5 månader

När Bentley var 5 månader (20.10) brukade han sova på golvet brevid sängen på min sida. Han gick ibland ut i hallen och sov på golvet där, och ibland sov han i sin egen säng, men mest där på golvet brevid mig. Han brukade inte väcka mig på natten mer, och bara några få gånger kissade han inne under natten. 

Jani böt jobb och fick andra arbetstider, så Bentley måste vara längre ensam om dagarna än vad det var tänkt. Var så ledsen över det, och hade skuldkänslor dagligen. Tur att min mamma ofta hälsade på honom på dagarna. Han var superglad när någon kom hem och hoppade och ylade och höll på. 

När Bentley var 18 veckor vägde han 18,3 kg och man märkte att han blivit bredare om ryggen. Han växte i jämn takt vilket jag var jätte glad över. Vid vecka 20 vägde han 20,1 kg och vid vecka 21 22,4 kg. När han blev 20 kg ökade vi på matmängden igen, och nu åt han 9dl om dagen. När Jani började sitt ny jobb minskade vi från 4 måltide per dag till 3, men eftersom vi ökade på matmängden nästan samtidigt så märkte vi ingen skillnad på Bentley. Bentley fick även Denta stix ibland, men för det mesta fattade han inte att han skulle tugga på dem utan svalde den i stora bitar istället.

Vi besökte veterinären två gånger. Först fick Bentley sitt Rabies vaccin, och var nu helt vaccinerad. Andra gången var när hans mjölktand hade gått av och han blev opererad för första gången i sitt liv. Mer om det här. Han återhämtade sig snabbt efter operationen och nersövningen, och efter det har mjölktänderna lossnat i bra takt. Tycker det är småäckligt med tänder som lossnar, så väntar mest på att den fasen är över.

Bentley älskade att vara ute och gå. Han sprang i full fart och njöt. Hade honom lös för det mesta och det gick riktigt bra. Tyckte han hittat ”On”-knappen för nosen nu, och han sprang med näsan i marken och snusade på allt. Det ledde tyvärr ibland till att öronen i gengäld slutade fungera, eller så var det någonslags trots för ibland fick jag ropa på honom länge innan han lyssnade, OM han lyssnade. På våra promenader mötte vi ibland andra hundar, och hittils har Bentley fått träffa en grå älghund, collie, chihuahua, stabijhoun och två små söta cavalier king charles spaniel. Annars funderade Bentley över flygande löv, högljudda flyttfåglar och Alpackor.

En lördag hade vi bestämt träff med Bentleys mamma ❤ Tyckte det var roligt för Bentley att få träffa sin mamma igen, och visst var det ett fint återseende. Bentleys mamma, Toya, ylade till när hon första gången luktade på Bentley så kanske hon kände igen honom, vem vet? Bentley kände iallafall tydligt igen Toyas ägare Nina, som umgåtts mycket med Bentley när han var liten. Nina var med när Bentley föddes, och en gång när vi var och hälsade på Bentley till uppfödaren så somnade han på rygg i Ninas famn. Råkade prata med uppfödaren, som äger Bentleys syster några dagar innan vår träff och bjöd även dem med. Bentleys syster var en riktig energiknippe, och liknade inte Bentley alls. Bentley lekte ivrigt med henne, och det var roligt att se honom leka med någon i hans egen storlek. Det var första gången han sett en annan Berner sennen sen han flyttade hem till oss.

I takt med att han växte fick vi även byta ut hans halsband. Hans lilla valphalsband blev för litet så vi fick köpa ett större åt honom redan. Köpte även en relfexväst för att han ska synas bättre när vi är ut och gå. Den är några storlekar för stor, men han kommer växa in i den. 

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: