30 saker jag gjort innan jag fyllde 30

Idag fyller jag trettio. T R E T T I O. The big 3-0. Har ingen trettioårskris, men vet inte heller hur jag ska förhålla mig till den nya siffran. Å ena sidan undrar jag hur mina tjugo-nånting år kan ha gått så fort, å andra sidan känner jag – äntligen.

I brist på något att krisa över, kollade jag runt internätet och hittade massa ”30 saker du ska göra före du är 30” –listor. Ingen lista kändes ändå som min egen, och kunde inte identifiera mig i dom där listorna. Istället tänkte jag, att jag på basen av dem kunde göra en egen lista på 30 saker jag har gjort innan jag fyllde 30.

 1. Bott ensam
 2. Flyttat till en ny stad/land
 3. Varit både kär och hjärtkrossad
 4. Rest runt världen, 5 kontinenter av 7
 5. Rest ensam
 6. Accepterat att alla människor inte gillar mig och att man inte kan komma överens med alla
 7. Skaffat eget hem
 8. Jobbat och bott utomlands
 9. Bekantat mig med nya, annorlunda kulturer
 10. Gått i terapi
 11. Gift mig
 12. Uppfyllt en dröm – köpt en hund
 13. Simmat med hajar
 14. Ridit kamel
 15. Lärt mig äta sånt jag inte gillade förr
 16. Lärt mig dricka sånt jag inte gillade förr
 17. Haft äventyr
 18. Lärt mig dyka
 19. Klappat elefant
 20. Åkt på safari
 21. Hållit en lejonunge i famnen
 22. Backpackat i Nya Zeeland
 23. Sett valar och delfiner
 24. Bloggat i 10 år
 25. Åkt bullet-train
 26. Ö-luffat i Thailand
 27. Blivit av med FOMO och accepterat min inre gamling
 28. Flugit i ett två-personers flygplan
 29. Gått på kinesiska muren
 30. Insett att 30 kanske bara är början?

Inte så illa tycker jag själv. Har hunnit med så mycket innan jag fyllde trettio. Tänk att jag att jag har hela livet framför mig ännu? Tänk så mycket jag ska uppleva? Så många platser jag kommer besöka? Så många saker jag kommer se? Blir lite pirrig i magen av all förväntan vad livet kommer ännu innebära. Från och med nu börjar livet.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: