Date night – skjutbana

Igår hade vi date night med Jani. Förra julen fick han presentkort till en skjutbana av mig till julklapp. Det var alltså på tiden att använda presentkortet. Jag följde med, tänkte att det kunde vara en rolig upplevelse att prova skjuta ett vapen. Har skjutit med luftgevär en eller två gånger tidigare, men aldrig med handvapen eller pistol.

Igår efter jobbet hämtade Jani upp mig och så åkte vi till Osuva Range & Training nära Observatorieberget i Helsingfors. Där blev vi bra omhändertagna och fick en ingående lektion i trygg vapenhantering och teknik. Det var nervöst, tanken att jag snart skulle hålla i ett riktigt vapen. Men i en så trygg miljö var det faktiskt helt okej. Vi fick skjuta fem omgångar med fem skott och det var mycket man skulle komma ihåg från lektionen. Ordningen, vad man inte fick göra, hur man skulle sikta, vad man skulle sikta på – det var tur att vi hade fått en lektion före vi fick skjuta. Till exempel fick vi veta att om vi skulle ta av oss hörselskydden medan någon annan sköt skulle vi bli hörselskadade för livet. Så det var bara att hålla skydden på tills de gav lov att ta bort dem. Efter varje runda gick vi sedan upp till tavlorna allesammans för att kolla hur det gick. I början sköt jag mest hit och dit men i slutet hade jag fått ganska många nior och åttor, men ingen mitt i prick tyvärr. Tar väl lite längre tid att bli van med vapen och hela tekniken kring att skjuta.

Det var en jätterolig upplevelse, men jag hade kanske förväntat mig en större adrenalinkick?

Funderade några gånger om jag alls skulle skriva det här inlägget, vill ju inte verka som om jag glorifierar vapen, men så tänkte jag att det förstår ni nog. Vapen ska man vara försiktiga med. Tycker den här upplevelsen bara underströk det ännu mer.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: