2017 på Spotify

Äntligen dags att summera året som gått. Älskar dessa listor, tycker det säger så mycket om en, att det berättar så mycket om året som gått. Mitt musikår 2017 såg ut såhär

”Beacuse in a year that so many wanted to tune out, music gave us a reason to keep listening” – tyckte detta var så fint :’)

Jag lyssnade mindre på Spotify i år, 21 026 minuter jämfört med 28 574 minuter ifjol. Hade en lång paus under sensommaren då jag inte lyssnade på Spotify. Mitt premium abbonemang hade tagit slut så jag lyssnade på radio istället tills jag efter någon månad förnyade abbonemanget.

Lyssnade även på nästan 400 mindre artister än i fjol, vilket är ganska mycket! Mindre färdigmixade spellistor i år, mera egna spellistor med favoriter istället. Lyssnar även väldigt brett på musik, 12 olika genrer alltsomallt.

Men här har det skett en tydlig föränring. Lyssnade nämligen mest på finsk musik i år! En oväntad förändring, men en bra en. Tycker finländsk musik nått en helt ny nivå. Så mycket nya, bra artister att lyssna på.

Årets mest lyssnade artist var en överraskning även för mig själv. Lyssnade knappt alls på JVG i början av året, men när de släppte sin nya skiva i Augusti lyssnade jag på hela skivan på repeat, vilket jag tror påverkade den här listan på ett lite orättvist sätt. Alla andra är dock stadiga favoriter från tidigare år; Peter Bradley Adams, Ed Sheeran och Boyce Avenue for life!

Mina favoritlåtar var festiga, dansiga låtar att sjunge med i i bilen. På plats nummer fyra och fem har vi däremot låtar som hjälpte mig komma igenom vardagen när allt var tungt och lågt i början av året. Vilken kontrast va? Tur att det festliga låtarna ändå vann, i alla fall på Spotify.

Mycket, mycket bra finska låtar i år, som jag redan sa. Heja Finland! Den här listan speglar nog mitt musikår väldigt bra.

Lyssnar också någotsånärt på samma musik som folk i min ålder, i alla fall enligt Spotify. Ganska rolig lista den här!

Mitt musikår 2017 i ett nötskal, varsågoda. Och nedan lite musik #goals för det kommande året 2018.

Mina tidigare musikår:

2016

2015

2014

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: