Bentley 7 månader

Idag är Bentley 7 månader gammal. Tiden går så otroligt fort. När vi vägde honom sist vägde han 30,2 kg, alltså följer han kurvan mer än väl. Tycker han inte vuxit på höjden mer, men kanske det bara är jag som tycker så. Överhuvudtaget är det så svårt att se hur han växer när man ser honom varje dag, men tycker att de som ser honom mer sällan alltid säger hur stor han blivit, så litar väl på dom.

Bentley har nu lärt sig kommandot ligg, vilket är bra. Vi tränar även på att stanna på ”egen plats”, dvs på hans filt en bit ifrån oss, när vi äter. Med det här försöker vi lära honom att inte komma fram till bordet och tigga.

Han går bra på sidan om en om man ber om det, och känner igen kommandot ”sivulle”. Då stannar han upp, kommer och går på sidan om och väntar på godis, hehe. Den här hunden gör nästan vad som  helst för godis.

Han trivs bäst ute, speciellt när det är snö. Han ber att få gå ut på gården ofta, men oftast är det bara för att titta omkring. Han har också lärt sig hur han ska göra när han vill komma in. Då hoppar han upp mot terassdörren, lägger tassarna halvvägs upp och så tittar han in genom fönstret. Det här har vi alltså inte lärt honom, utan han började göra det helt själv.

När det blev kallt och vattenpölarna frös till is, föll han igenom en lite större pöl och blev våt om tassarna. Det var absolut inget farligt men sedan dess har han lärt sig att först prova försiktigt med tassarna om isen håller.

Bentley tycker om att leka kurragömma ibland. När vi är ut och gå, och han går löst, tar han ibland sats och springer fort, fort en bit fram och gömmer sig i gräset vid dikeskanten. Där lägger han ner sig och väntar, och då ska man låtsas att man inte ser honom. Så när man är precis vid honom så hoppar han fram och kommer fram och viftar på svansen. Haha, gulligt va? Han är helt som ett barn.

På tal om barn, är jag så otroligt glad och stolt hur snäll Bentley är runt min brorson Vincent som är 1 år gammal. Vi kan ha dem båda på golvet, och ha Bentley lös och han går kanske bara fram och slickar på Vincent lite. Han är så supersnäll, och aktar sig för lilla Vincent. Litar på honom 150% mera nu när jag sett hur snäll han är, även med småbarn.

När Bentley kom hem till oss i Juli, hade vi städat undan mattorna för att undvika att han skulle kissa ner dem dagligen. Nu när han är så gott som rumsren så har vi tagit in alla mattor. Vi började försiktigt med några mattor, men nu är alla mattor inne och de har förblivit torra. Nu har han även bättre fäste när han springer omkring hemma.

När vi är ut och gå, har jag alltså Bentley lös så mycket som möjligt. Han brukar bara snällt gå omkring och snusa, ibland springer han runt, runt på någon åker. Han är bara nyfiken, och gillar att hälsa på bl.a. alpackorna som bor en bit ifrån. När han är lös går han fram till stängslet och snusar ivrig på dem. Alpackorna, som är bland de mest nyfikna djur jag träffat, kommer alltid fram till stängslet och snusar på Bentley. Bentley brukar bli riktigt ivrig och yla/gnälla på dem och försöka snusa på den genom stängslet. Det har alltid gått bra så var inte orolig när  han gjorde precis samma sak någon vecka sedan. Men sen…. hittade han ett ställe där stängslet var en bit från marken… och vips, så var han inne i alpackornas hage!!! Jag försökte locka på Bentley och få honom därifrån men han hade för roligt. De ”lekte” en kort stund, men sedan lekte väl Bentley för ivrigt för sedan fick han en spark rakt i nosen. Då ylade han till och sprang bort från alpackorna. Alpackorna stod stilla som om inget hade hänt (tur att de inte blev rädda eller skadade!) medan Bentley såg skräckslaget omkring sig. Jag försökte locka honom till samma ställe där han kröp in under stängslet, men han var väl för chockad för att fatta. Försökte hitta porten till stängslet men det låg hela vägen på andra sidan. Till slut lyckades jag locka honom till mig, och han kom ut samma väg som han kröp in.

Satt stilla med honom en stund för att lugna ner honom, och märkte att han blödde från munnen 😦 Undersökte honom, men det var nog inget allvarligt, utan han hade nog bara fått ett slag som gjorde att det blödde, tänderna var helt ok.

Så kan det gå, tur så hände inget värre. Har gått förbi alpackorna en gång efter det här, men då gick inte Bentley nära stängslet, så kanske han lärt sig vad man inte ska göra.

Vi åkte även på släktträff förra helgen. På plats var Bentleys mamma, bror och syster med respektive ägare. Hundarna hade SÅ roligt från första stund. De sprang och hoppade och snusade på varandra. Vi träffades i Grankulla och tog en lång promenad med hundarna. I två timmar gick vi omkring i skogen, först med hundarna lösa och sedan när vi kom till en stig med mycket folk så hade vi dem i koppel. Vi träffade även på ett gäng svarta labradorer så de fick leka alla tillsammans en stund. Labbisarna var snälla och det gick otroligt bra att ha sju hundar lösa och leka tillsammans. Vi hade verkligen roligt! Enda som fattades var Bentleys andra bror som bor i Jyväskylä.

(Längst fram till vänster är Bentleys mamma, brevid henne Bentleys syster, och Bentley är bakom systerns rumpa. I bakgrunden är Bentleys ena bror.)

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: