Pizza och gelato i Italien

När vi var i Monaco två veckor sedan, hade vi hyrbil och bestämde oss därför för att ta oss omkring lite. Själva Monaco kan man gå från ända till ändå, så att se något annat var roligt. Vi var ju Frankrike dagligen, men en kväll när vi ville ha pizza bestämde vi oss för att åka över till Italien som bara låg en halv timme ifrån. Min arbetskompis som bott i Italien, och Europcars personal rekommenderade Sanremo, som låg ungefär en timme från Monaco så det fick bli vårt mål.

Vi körde iväg när solen började gå ner och kom så småningom fram till en liten hamnstad. Vi promenerade runt den lilla hamnen, kollade efter någon restaurang och plötsligt stod vi mitt i en folkmassa som var på väg någonstans. Vi såg att gågatan var avskiljd med portar där man gick igenom en säkerhetskontroll. Vi bestämde oss för att följa massan och gå och se vad som pågick och det kom fram att det just den kvällen, just där var musikfestival där de skulle avgöra Italiens bidrag till Eurovisionen 🙂

Vi gick slutligen tillbaka till hamnen, hittade en mysig taverna att äta pizza på och så gick vi ännu till och köpte varsin italiensk glass – gelato – till efterrätt. Det var en fin kväll i Italien och så hade vi nu besökt tre länder på tre dagar. 

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: