Eze, Frankrike

Besöker ni Nice, Monaco eller något i närheten rekommenderar jag att åka till den lilla söta bergsbyn Èze som man passerar på vägen från Nice till Monaco om man tar den fina kustvägen istället för motorvägen. Obs! Éze village är byn som ligger uppe i bergen och det är denna plats jag menar, inte Èze-sur-Mer som ligger nere vid havet.

Éze har en lång histora och själva byn som vi gick igenom är från medeltiden. Små kullerstensgator, fina gamla stenhus och en oslagbar vy över kusten. Hade lätt kunnat tillbringa en hel eftermiddag där, stanna på någon av restaurangerna eller caféerna.

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: