Första dagarna i York

Hej från York!

Jag är i England denna vecka och hälsar på min kompis Linda. Linda har bott här i 2 år redan så det var definitivt dags att hälsa på. Det är min första gång i Storbritannien och jag gillar det massor. Människorna är så vänliga, allt är så Engelskt och här är det nästan vår redan!

Jag landade på Manchester flygplats igår på morgonen och så tog jag tåget till York. Där hämtade Linda och Phil upp mig på tågstationen och så åkte vi hem till dem och avnjöt min första kopp chai latte. Igår på den första dagen gjorde vi inte så mycket, mest för att jag var trött efter en tidig väckning. Så jag fick en tur runt huset, fick göra mig som hemma, vilade en stund, tog oss en runda i butikerna här nära (allt är så billigt här!) och så avslutade vi dagen med middag hemma följt av filmkväll. Vi såg ”Murder on the Orient Express”.

Min andra dag i York började vi med frukost och soffhäng följt av promenad med hunden Zinja.  Vi gick till en park här nära och skulle mata änderna, men de var nog lite rädda för hunden och höll sig på avstånd. På dagen tog vi oss till bion, vi skulle kolla på ”Red Sparrow” och hade bokat VIP platser. Bion var jätte bra, spännande, skrämmande och äcklig ibland men så fängslande. Blev seriöst kär i huvudkäraktären som spelas av Jennifer Lawrence.

När vi kommit hem från bion gjorde vi oss färdiga för stan, och tog en shoppingrunda (sa jag redan hur billigt allting är här? Köpte ett par skor för 3,90€! ) och sedan mötte vi Lindas arbetskompisar på restaurangen Cosmo för middag. På Cosmo betalar man 15 pund och så får man äta så mycket man vill. Fanns bl.a. italiensk, kinesisk och nepalesisk mat, asian fusion och sushi och så en gigantisk efterrättsbuffé. Jag åt så jag nästan hade svårt att andas efteråt och nu ligger jag i sängen i någonslags matkoma. Klockan är 23 här så gå och lägga mig nu, ska försöka mig på någon uppdatering här under veckan ännu!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: